Nu er sommer og sol over os.  Mange tager til solskinsøen Bornholm og nyder begge dele.  Derovre får man den mest fantastiske ret: Saltstegte sild.  Det er uden tvivl min favoritsild, af de man kan spise.

Vi lavede de helt fra bunden af.  Fik bestilt et spand vellagrede spegesild fra vor fiskehandler.  Konen lavede fantastiske hjemmelavede rødbeder.

Silden er selvsagt på ethvert frokostbord.  Serveres med en god lagerøl og snaps.
Se hvordan øl og mad passer sammen her

Saltstegte sild fra Bornholm
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 24 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 24 timer
Saltstegte sild fra Bornholm
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 24 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 24 timer
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Skyl og rens fiskefileten. Skær af hale og rygfinne
  2. Læg den i rigeligt med vand i ca 24 timer. Skift vandet efter 12 timer.
  3. Sildefileterne vendes i rugmel, som er krydret med salt og peber
  4. Skær løg i tynde skiver og de steges brune. Til sidst kan der tilsættes lidt øl for at gøre løgene bløde.
  5. Steg fileterne sprøde i smør tilsat lidt olie. Da kan du stege de på højere blus og du får en sprødere sild.
  6. Serveres på fedtsmurt rugbrød med de bløde løg, sennep og rødbeder. Selvfølgelig med øl og snaps
  7. Kan også nydes i Solen på Svaneke Bryghus
Del denne opskrift