French toast eller arme riddere på dansk er en fantastisk smagfuld morgenret. Den bliver ikke dårligere med lidt hvedeøl i mixen. Nogle mener du skal bruge en ufiltreret øl, lade den stå ude i nogle timer så gæret samles i bund. Så hælder man forsigtigt ud, så man har gæret igen, og bruger det gærede resteøl i æggemixen. Jeg bruger en filtreret Wheat fra Midtfyns Bryghus og det bliver rigtigt godt.
Hvilken brødtype som er bedst til french toast er det også mange meninger om. Denne gang brugte jeg brioche sandwichbrød andre gange almindeligt sandwichbrød. De disse er skåret i skiver så giver tykkelsen sig selv, men køber du et helt brød er det godt at lave lidt tykke skiver.
Ahornsirup er en selvfølge, det andet tilbehør bestemmer du selv. Friske bær og frugter er godt.
Arme ølriddere
Ingredienser
- 60 ml hvedøl
- 6 stk Æg
- 60 ml Sødmælk
- 1/4 tsk vaniljeekstrakt 1 spsk vaniljeekstrakt svarer til 1 vaniljestang
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk stødt muskat
- 6 skiver Brød
- flormelis
- frugt og bær
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- I en skål blander du æg, hvedeøl, mælk, kanel, vanilje og muskat. Pisk det godt sammen med en håndmixer til du har en jævn, luftig blanding med bobler.
- Placer brødet i en bradepande med høje kanter. Hæld æggemixen over de. Vend brødet så de er helt dækket af mixen, og lad de ligge lidt at suge op mixturen.
- I en stor stegepande steger du den på medium varme til de er gyden brune. Vend de et 2-3 gange. Brug en spatel til at løfte de æggefyldte brød fra bradepanden og over på den varme pande. Panden skal ha godt med olie.
- Brug en si til at strø lidt flormelis over. Server med ahornsirup og friske bær.
Seneste kommentarer