Jomfruhummer er godt!  Eller den norske hummer som den også kaldes internationalt. Hvad så hvis du glaserer den med indkogt jomfruhummer fond med 2 forskellige øl, så lægger du den på en sauce af den samme indkogte fond med fløde.  Det hele toppes af med knas med flæskesvær blandet med dild og purløg. Så har du en vinderret!

Køb gode jomfruhummer, så har du basis for en god ret!  Hele basis for denne ret, er en god fond.  Brug alt på jomfuhummer, undtaget halene.  Udover løg, brugte jeg de grøntsager og rodfrugter jeg havde i køleskabet.  Så brugte jeg for første gang 2 forskellige øl i fonden.  Wit og hvedøl går godt med fisk og skaldyr, så jeg brugte en Wit fra Midtfyns Bryghus. For at få ekstra dybde brugte jeg også en Limfjordsporter fra Thisted Bryghus.  Vi havde gæster, som måske ikke har været overbevist over øllets bidrag til den gode smag.  De var overrasket, da de hørte det var så meget øl i fonden.  Den var utrolig god, men de smagte ikke øllet.  Sådan – det er akkurat sådan det skal være! 

Fonden skal bruges til 3 forskellige elementer.  Du skal pochere dine haler i den.  Den skal bruges til sauce og til glasering.    Del den op, så du har nok, specielt til pochering.  Resten koger du ind.  Jo mere du koger det ind, jo mere bliver saucen og glazen tyk.  Jeg smager saucen til med fløde.  Det er derfor svært at sige 100% hvor meget fløde du skal bruge.  Min sauce var meget flydende, næsten som en bisque, men fantastisk god!  Du kan selvfølgelig koge ind, for en tykker sauce.

Grille eller ikke grille, det er spørgsmålet.  Det nemme ville være at bare pochere halerne færdig.  Men jeg ville have lidt af den grillede smag, så jeg gjorde en kombination.  Du kan selvfølgelig også gå direkte til at grille de.  Det er op til dig.

Det som også overrasket gæsterne, var flæskesvær som knas på toppen.  Det løftede hele retten!

Prøv den! Velbekomme!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Ølpocherede jomfruhummerhaler med flæskesværknas

Dejlig smagfulde jomfruhummerhaler med sauce og knas af flæskesvær, dild og purløg
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Forret
Køkken Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 stk jomfruhummer
  • 250 ml fløde Mængde tilpasses smag iss auce
  • 2-3 spsk flæskesvær hakket
  • 2-3 spsk dild hakket
  • 2-3 spsk purløg hakket
  • olie til stegning

Jomfruhummerfond

  • jomfruhummer de samme som over
  • 2 stk løg skåret i 4
  • 1-2 spsk cognac
  • 2 stk gulerødder i tern
  • 1 stk pastinak i tern
  • 1 stk porre i skiver
  • 300 ml hvedeøl jeg brugte WIT fra Midtfyns Bryghus
  • 200 ml porter Jeg brugte Limfjordsporter fra Thisted Bryghus
  • 500 ml vand

Sådan gør du
 

  • Knæk af jomfruhummerhalen. Spar på klør, hoved og krop. Fjern også skallet fra jomfruhummer halen, og sparå. Læg jomfrummerhaler på køl.

Jomfruhummerfond

  • I en gryde på medium/høj varme hælder du lidt olie i bunde. Lad dine løg få lov til at stege i et par minutter.
  • Læg alle rester fra jomfruhummerne i gryder. Med en træske knuser du de så meget du kan. Så meget du kan!
  • Hæld cognac over, og tænd med en pejselighter. At flambere bringer ud sødmen fra skallerne. (Husk at slukke for emhætten når du flamberer, eller kan den blive lidt kraftigere end ønsket!)
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det simre i 30 minutter.
  • Hæld din fond igennem en si.
  • Hæld din fond i 2 små gryder. Den ene skal bruges til glaze. Der tager du bare ca 1 dl. I den anden gryde, hælder du resten af fonden
  • Din gryde med glaze, lader du koge ind til den tykner godt. Det skal være glace til at pensle de 8 jomfruhummer
  • Den anden gryde lader du koge ind til 1/2.

Servering

  • Tænd for din grill til medium varm, om du også vil grille de
  • Hak dine flæskesvar (jeg brugte en minihakker), dild og purløg, og bland de
  • Sæt en tandstik, eller en kødpind gennem dine jomfruhummerhaler, så de ikke krøller sig. Pocher dine jomfruhummerhaler i 2 minutter i ølfonden
  • Lad din fond koge lidt mere ind, og tilsæt fløde. Smag til.
  • Pensle dine jomfruhummer med din glaze, og grill de i 2-3 minutter til har har fåt varme helt igennem. Alternativ til grilning er at pochere det i 4-5 minutter, for så at glasere de. (Se også forklaring i teksten over.
  • Server på en tallerken, med sauce i bund, 2 jomfruhummerhaler ovenpå, og dryss med dit flæskesvær/dild/purløg mix
  • Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER