Rødgrød med fløde – den danske nationalret som ikke kan udtale og slår krøl på tungen. Retten som er sommer. I forbindelse med det er 800 års jubilæet for Dannebrog, begyndte jeg at fundere om man kunne bruge øl i rødgrøden? Altså et giftermål mellem to nationalsymboler for at fejre det største nationalsymbol?
Øllet jeg faldt ned på var WIT fra Midtfyns Bryghus. Blandingen af hvede- og bygmalt står godt til alle bær, og resultatet blev fantastisk.
Det var en varm sommerdag da vi skulle spise den. Derfor brugte vi en flødeis, i stedet for almindelig fløde. Det kan næsten ikke blive bedre?
Prøv selv!
Beruset rødgrød med flødeis
Ingredienser
- 500 g bær Blandede bær jeg brugte mest jordbær, men også brombær som nogle kirsebær
- 1 dl øl jeg brugte WIT fra Midtfyns Bryghus
- 150 g Sukker
- 100 g hindbær
- 1 spsk kartoffelmel
- flødeis
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Skyl og rens bærrene. kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
- Hæld alle bær uden hindbær i en gryde med øl og sukker. Rør og mix godt.
- Kog bærrene op,i 4-5 minutter. Skum af undervejs. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
- I en kop vand rører du ud kartoffelmel. Hæld lidt efterhvert i grøden så den jævnesRør hele tiden.. Grøden skal ikke koge mere.
- Find fem en serveringskål/portionsskåle og hæld grøden i. og drys med en smule sukker,. Da slipper du af med skind på toppen.
- Lad grøden køle af, og server med iskold flødeis/softis
Seneste kommentarer