Jeg elsker smørrebrød, jeg elsker det maksimalistiske over dette.  Dansk design er som regel minimalistisk, mens en af de største traditionelle retter er noget af det maksimalistiske som findes.  Selv de mest minimalistiske frokostrestauranter har stramme smørrebrød, men med meget tilbehør.   Smørrebrød kan per definition ikke blive helt minimalistisk.  De er komplekse og gode!

Jeg elsker også grillmad.  Hvem gør ikke det.  Det som ild gør med mad er magisk.  

Jeg elsker tilbehøret til smørrebrød.  Det er kun fantasien som begrænser dig.  Derfor fik jeg en ide:  Hvad med at lave et grillet smørrebrød hvor alt er ølmarineret?  Derfor ølmarinerer jeg ikke bare min ribeye, men også remoulade, syltede squash og de grillede løg.

Det ble et fantastisk smørrebrød.  Min kone spørger nogle gange:  “Må du putte øl i alt?”  Hun har som regel ret.  Men her kom det hele sammen. Det smagte fantastisk.

Vi havde rester, og sønnike kom på besøg næste dag,  Da lavde vi rugbrødsnacks, skar kødet i bidder og varmet det.  Så arrangerede det med de forskellige tilbehør, og det var fantastisk restemåltid!

Prøv dig frem og smageligt måltid!

Det 100% pilsnermarinerede og grillede smørrebrød

Perfekt grillet okse smørrebrød med pilsner i det meste
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 1 time
1 day
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Smørrebrød

  • 4 stk rugbrødsskiver
  • pilsnermarineret ribeye
  • Grillet remoulade
  • Grillet pilsner- og citronsyltede squash
  • Grillet rødløg
  • olie
  • salt og peber
  • timian til pynt

Pilsnermarineret ribeye

  • 400 g ribeye
  • 3 dl pilsner
  • 3 spsk Worcestershiresauce
  • 1 spsk Rub

Grillet pilsner remoulade

  • 2 stk gule peber
  • 150 g mayonnaise
  • 20 g peberrod revet
  • 3 spsk pilsner
  • salt og peber

Grillede pilsner- og citronsyltede squash

  • 1 stk squash
  • 1 stk citron mellemstor
  • 1,5 dl olivenolie
  • 0,5 dl pilsner
  • 2-3 stilke dild
  • salt og peber
  • olie til grilning

Pilsner penslede grillede løg

  • 3 stk løg gerne rødløg
  • olie
  • pilsner
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Pilsnermarinerede ribeye

  • Bland alle ingredienser til marinaden og læg dine ribeye i den. Enten i en skål eller i en frysepose. Lad den marinere i 1-4 timer
  • Grill de på høj varme 3-5 minutter på hver side, til de har en kernetemperatur på 56 grader.
  • Lad de hvile, og når du skal servere - skær de mod retningen på kødfibrene

Grillet pilsner remoulade

  • Skyl dine peberfrugter. Skær de i 6-8 stk, og fjerne kernen med frø.
  • Vend de i lidt olie og gril de på medium høj varme til de er møre. Sæt til side og lad de kølne helt af. Skær i bidder
  • Vend pilsner og peberrod i mayonnaisen. Smag til med salt og peber

Grillede pilsner- og citronsyltede squash

  • Skyl din squash, citron og dild.
  • Skær først din squash i 2 på langs, så den deles i 2. På et mandolinjern skærer du de så ud i 5-6 mm tykke skiver
  • Vend skiverne i olie, salt og peber.
  • Grill de på medium/høj varme til de får grillstriber.
  • Skold et syltetøjsglas, afkøl og hæld i olie og pilsner. Lagvis lægger du først squash, så citron og dild x 2. Sæt i køleskabet og lad de marinere over natten

Pilsner penslede grillede løg

  • Skræl dine løg, men behold roden. Skær de så i både.
  • Pensle de med olie, blandet med lidt pilsner, salt og peber.
  • Grill løg til de får grillstriber og bliver møre.

Anretning

  • Pensle rugbrødet med olie, og grill på begge sider.
  • Læg så på skiver af grillet ribeye og top med op med den grillede”remoulade”. Pynt smørrebrødet med grillede, citronsyltede squash, grillederødløg og stilke af timian.

Noter

Opskrift 308
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var