Stegt flæsk har altid været min favoritret – helt siden min farmor gav mig med ekstra flæsk med hjem da jeg kom på besøg som en 5-årig. Det var derfor bare naturlig at jeg flyttede til landet hvor stegt flæsk er nationalretten.
De laver flæsk der oppe i mit hjemland også. Der er 2 store forskelle mellem den norske og danske. Man bruger også den fantastisk kålrabimos som tilbehør, og man tager stegefedtet med i den tykke sovs – også kaldt duppe. Ofte
Man kan måske sige at den lettere persillesovs som er i Danmark er en god sommerret og den lidt mere kraftige norske med rodmos og kraftig sovs, passer bedre om vinteren?
Kålrabi er denne sundeste rodfrugt og smager fantastisk – jeg har brugt den primært til lammeretter, Var lidt spændt på hvordan den gik sammen med flæsk – men det overgik forventningen. Det er super godt – og lidt purløg i sovsen giver en god smag.
Så næste gang du laver stegt flæsk – hvorfor ikke prøve den norske variant “flesk og duppe”
Til flæsket drikker jeg en god pilsner – se hvordan øl og mad passer sammen her.
Druknet flÆsk og duppe
Ingredienser
Flæsk
- 1 kg stegeflæsk
- 0,5 l Ale jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus
Kålrabimos
- 1 stk Kålrabi
- 3 stk gulerod (kan udelades)
- 1 dl piskefløde
- 3 spsk Smør
- 2 tsk salt
- 1 knivspids Peber
Duppe
- 2 spsk Smør
- 3 spsk Hvedemel
- 0,5 l Sødmælk
- 1 tsk salt
Tilbehør
- 800 g Kartofler
- purløg
Sådan gør du
- Læg flæsket i øl i 30 minutter
- Skræl kålrabi og gulerod og skær de i store tern. Kog de møre i en gryde med usaltet (vigtigt) vand. Hæld vandet af og mos kålrabi og gulerødder. Kom fløde og smør i, og smag til med salt og peber.
- I en gryde smelter du smørret og piske ind mel. Rør godt i blandingen til den bliver jævn. Hæld in det halve af mælken og rør godt. Hæld ind resten af mælken og rør til du får lind sauce. Lad den småkoge i ca 5 minutter under omrøring. Pas på at den ikke bliver brændt
- Steg flæsket. Enten i pande - grill eller ovn til de er sprøde, men husk at spare fedtet!
- Hæld fedtet i sovsen (duppen) og rør godt ind
- Server flæsket med kålrabimos, kartofler og duppe. Drys lidt hakket purløg over.
Seneste kommentarer