Hakkebøf – en god gammel dansk ret. Den danske hamburger, bare endnu bedre. Ovre i Jylland bruger de også brun sovs. Denne version er i færd med at sprede sig til hele landet
Vi havde ølfond liggende og brugte den, har du ikke det kan du bruge 3 dl oksefond og 2 dl Moonshine fra Midtfyns Bryghus.
Udover dette laver vi øltilbehør. Både ølristede løg og ølsyltede agurker med chili.
Det hele smager fantastisk, og jeg drikker også en moonshine til bøffen
Se hvordan øl og mad passer sammen her
Hakkebøf med ølsovs og øltilbehør
Smagfuld hakkebøf
Ingredienser
Hakkebøf
- 500 g hakket oksekød Det bedste du kan få
- 2-3 spsk olie til stegning
- salt/peber til krydring
Brun sovs
- 50 g smør
- 50 g Hvedemel
- 5 dl ølfond alt 3 dl oksefond og 2 dl ale
- 1 dl piskefløde
- 1 skvæt engelsk sauce
- kulør så den bliver sort
tilbehør
- ølristede løg se opskrift
- ølsyltede agurker med chilie se opskrif
- evt remoulade, ketchup, bløde løg hvad du selv ønsker
- burgerboller
Sådan gør du
- Form bøfferne, og steg til de er færdige
- Smelt smørret i en gryde.
- Rør melet i lidt efter lidt.
- Kom lidt af ølfondeni, når melet har opsuget alt fedtstoffet, og rør.
- Tilsæt mere ølfond og fløde under omrøring lidt ad gangen, til alt væsken er kommet i, og sovsen er begyndt at få den rigtige tykkelse.
- Kog sovsen igennem i cirka 10 minutter, mens du rører. Smag til med salt og peber. Tilsæt kulør
- Læg bøfferne i gryden og lader det koge yderligere 10-15 min., så sovsen og bøfferne går op i en højere enhed
- Varm bollerne
- Samle mesterværket. Boller, ristede løg, ølsyltede agurker, og andet tilbehør du vil have. Jeg brugte også bløde løg
- Sovsen? Nogle hælder den bare over bøffen, andre hælder den over hele mesterværket.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer