Kender du det? Du ved ikke helt om du skal prøve det eller ikke. Dybstegt majs og hvedemel – kan det være godt? Jeg havde læst så meget positivt om disse Hush Puppies så jeg foreslog til min hustru at vi skulle inkludere de ind i et USA tema da vi skulle have gæster. Hun var lidt nølende – men vi inkluderede den som en forret.
Jeg lavede et par prøver før gæsterne kom – og min hustru fik en prøve og jeg kunne se overraskelsen med en gang. De smagte fantastisk. Sprøde op udsiden og soft på indsiden. Overraskende smagfulde. Ikke bare det – gæsterne elsker det også!
Navnet kommer fra jagt og fiske. Jægerne lavede det som snacks og gav det til sine hunder for at roe de ned. Altså “hush the puppies” Så hundene har en god smag!
Jeg tog en god ale til den. Men den passer til de fleste øl. Se hvordan øl og mad passer godt sammen her.
Hush Puppies med Ale
Ingredienser
- 300 g fint majsmel
- 100 g Hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 0,33 l Ale jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus
- 100 g majskerner
- 4 stk forårsløg snittet i små bider
- 125 g cheddar revet
- paprika gerne røget
- Salt og peber
- olie til steging
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- I en skål blander du majsmel, hvedemel, bagepulver og ale. Lad blandingen hvile hvile i 5 minutter
- Rør forårsløg, majskerner, revet ost, liist salt og peber ind i dejen med en gaffel
- Tænd din friture til 180 grader. Har du ikke en friture kan du bruge en jerngryde eller anden tykbundet gryde
- Brug en ske og lad en skefuld glide forsigtigt ned i gryden. Steg 4-5 ad gangen. De skal have ca 3-4 minutter til de er sprøde på udsiden.
- Tag de op med en hulske. Drys lidt paprika og server. Enten som tilbehør eller snack. De smager gudommelig.
Seneste kommentarer