Af rodfrugter er min favorit kålrabien. Jeg fik med et par kålrabiskiver i min madpakke i stedet for gulrod da gik i skolen. Den er utrolig undervurderet Det er fantastisk at bruge den i en rodmos. Det giver en dejlig smag og dybde. Passer godt til lammeretter.
Denne har lidt jul over sig med appelsin og chili. Den kan også bruges hele året som et tilbehør til forskjellige retter.
Jeg har marineret den lidt i IPA og salt for at trække stivelse ud. Den fik også lidt IPA for friskhed.
Det er en hurtig vegetarret til julen. Prøv den!
Spiser du den alene, ville jeg drikke en IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
.
Karameliseret kålrabi med appelsin, purløg og chili
Ingredienser
- 300 g Kålrabi skåret i pinder
- 1 spsk Smør
- 1 spsk Sukker
- 1 stk rød chili skåret i skiver
- 1 stk appelsin saften
- øl
- purløg
- salt
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Vask kålrabi og skær den i pinder på ca 1 x 1 cm. Læg den evt i en øllage af IPA i 1-2 timer for at trække stivelse ud
- Steg kålrabipindene i smørret i en stegepande. Sænk varmen og rør ind sukret og steg til gyllenbrunt
- Skær chili i skiver. Rør den ind i kålrabien og præs appelsinsaften og øllet over. Kog det til en konsistens som en sovs. Krydre med salt og peber
- Hak purløgen fint og strø over kålrabimixen
- Server! F.eks med Spare ribs!
Seneste kommentarer