Findes noget sundere end fiskefrikadeller? Findes noget bedre end når de er lavet med laks og øl, såkaldte ØLaksedeller?
Det er nemt at lave og smager hammer godt 🙂
Til disse laksedeller passer det godt med en weissbier
Se hvordan øl og mad passer sammen her.
ØLaksedeller
Dejlige smagfulde lakse frikadeller med WITøl
Ingredienser
- 1 kg laksefileter uden ben
- 0,5 + 2 psk l WIT øl Brugte Midtfyns Bryghus WIT - kan også bruge weissbier
- 0,5 l vand
- 60 g Smør
- 2 stk porrer skåret i tynde skiver
- 2 stk tomater fjern frø og hak i de
- 100 g frisk dild
- 125 g Panko brødrasp eller så meget som skal bruges for at lave en fast fiskefarse
- 2 stk æggehvider
- 2 spsk citronsaft friskpresset
- 0,25 l piskefløde
- 1 tsk tørret estragon
- 1 knivspids muskat
- 1 knivspids cayenne
- Salt og peber
Sådan gør du
- Find frem alle ingredienser
- I en gryde på medium varme hælder du øl og vand. Læg laksefileterne i. Lad laksen pochere til den er såvidt gennempocheret.
- Smelt smør i en pande på medium/høj varme. Svits porrer til de er bløde. Tilsæt tomater og lad de stege med i nogle få minutter. Rør rundt af og til
- Fjern panden fra pladen og mix ind dild og panko. Sæt tilside
- I en foodprocessor hakker du laks, æggehvider, 2 spsk øl, citronsaft og fløde. Når du har blandet disse til en fars, rører du ind estragon, cayenne, muskat, salt og peber.
- Med en stor ske, overfører du farsen til en stor skål, hvor du så rører ind porremixen.
- Form den til laksefrikadeller, og placer de på plastfilm. Sæt dem kølig i minimum 30 minutter så de bliver faste.
- Grill eller steg de på lav varme. Ca 4-5 minutter på hver side.
- Server med en grillet citron og dild
- eller med WIT mayonnaise og citron.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer