Det flommer over af svinekæber i det lokale supermarked. Da må ma finde på nye opskrifter. De skal vel ikke alle laves med rodfrugter? Hvad med at braisere de med thai krydderier? Wow! For en sauce det kom ud af det! Her i familien kalder vi saucen slik, når den er så god at du ikke kan undgå at slikke den af tallerkenen. Denne sauce blev den bedste slik. Når svinekæberne var væk, blev jeg ved at tage lidt ris og dyppe de i saucen. Fantastisk
Igen går jeg ”all in” med øl. Bruger ikke vand i det hele taget. Det fungerer godt
Svinekæberne blev så møre at man kunne rive de med 2 gafler. Alle chili i retten gav også et lille bid, men ikke for meget.
Prøv selv!
Til svinekæberne drikker jeg en god bock. Se hvordan øl og mad passer sammen her
Ølbraiserede svinekæber på Thai vis
Ingredienser
- 1 kg svinekæber
- 11 spsk soyasauce
- 4 spsk fiskesauce
- 5 spsk risvin
- 2 spsk palmesukker kan også bruge brunt sukker
- 1 stk kanel hel
- 3-6 stk chili thai eller vanlige. Jeg delte de de i 2
- 2-3 stk forårsløg hakket
- håndfuld koriander hakket
- håndfuld basilikum hakket
- 2-3 spsk kokosmel
- 0,5-0,7l l øl brugte Ale no 16
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- Læg svinekæberne i bunden på en jerngryde, så det deler hele bunden.
- Hæld øllet over kæberne
- Hæld i sojasauce, risvin, fiskesauce over. Læg også chili, kanel og sukker. Dækkes ikke kæberne med væske, hælder du mere øl til det dækkes helt.
- Kog op, og skru ned for varmen, så det simrer. Dæk med låg eller aluminiumsfolie. Lad det simre til de er rigtig møre. Det tager 2-3 timer.
- Fjern kæberne og del de op i små bidder. Brug gerne 2 gafler og riv de fra hinanden.
- Hæld kraften igennem en si. Lad den siede kraft koge ind. Dette kan gøres når I laver ris
- Rist kokos, hak garniture.
- Læg kæberne tilbage i saucen så de varmes igen
- Server med ris, med garniture. Det er godt!
Seneste kommentarer