I den lokale Netto har de stadigvæk muslinger til 25 kr per kilo. Ja rigtigt, 25 kr! Så kan man købe en god øl og nogle få andre ingredienser, så har du en fantastisk frisk sommerret!
Tidligere har jeg lavet en med røget bacon dampet i hvedeøl, den smagte fantastisk! Denne prøver jeg at lave med lidt mere krydderi, med hvidløg og sriracha sauce. Dejlig. Det tager kun 20 minutter, og smager fantastisk.
Nydes med en pale ale. Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.
Øldampede Muslinger i Hvidløg og Sriracha
Dejlig frisk sommerret
Ingredienser
- 100 g Smør
- 500 g muslinger
- 1 tsk salt
- 5 fed hvidløg
- 1/2 tsk røget paprika
- 0,25 l øl jeg brugte Jacobsen pale ale
- 1 tsk Sriracha sauce
- 0,15 l fiskefond kyllingefond kan også bruges
- bredbladet persille en god håndfuld
- Brød
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- Rens muslingene
- Smelt smør i en gryde
- Tilsæt hvidløg, sriracha, paprika, øl, fiskefond, og bring det til at simre
- Tilsæt muslinger. Lad de dampe i ca 5 minutter til de er åbne.
- Tilsæt persille
- Fjern de muslinger som ikke har åbnet sig (vigtgt!) Server med brød!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer