Når du har 35 haner og over 250 flaskeøl, burde du finde noget som passer for dig. På fad har de flere fra Amager Bryghus, men hovedparten er fra Ringnes/Carlsberg universet.  Men de bedste af de

Øl, Mad og Folk

Jeg havde i forbifarten læst om det nye Ølparadis i Oslo. Navnet er kort og sigende Brygg! Vidste ikke helt hvad det var, men apostlenes heste(norsk ord for fødder) førte mig til stedet.  Jeg går ind, og fedt mand!  Jeg finder en afskåret urtekedel som hænger op ned i loftet.  Rustikt interiør og det hele.  Men vent, kun 4 haner med almindelige industribryg, og 2 haner kaffe?  Er det hele bag brygg, bare et kaffebryggeri?  Jeg ser frem til at endelig svinge den satiriske slagterkniv over en ølbar, det det er længe siden.

Men vent? Det er nogle bedrevidende som siger at du skal vende lidt på hovedet, stå på hovedet eller lignende så ser du en ny sandhed.  Og ja, jeg vender hovedet, så skal man bare gå 3 trappetrin op, så er sgu den anden halvdel af den gamle urtekedel fra det gamle Ringnes bryggeri!  Den hænger og overvåger 35 haner med fadøl.

Hele etagen er rå og rustikt, med det slebne betongulv og tegl på væggene.  Det hænger også kunst fra Lars Fiske, bl.a illustrationen ”det store fylleslag”. (Passer godt i det Oslo jeg voksede op i.)  Du kan også spille Petanque på etagen.  Ja, hvorfor ikke?  Møblerne er ofte egen svejsede og flotte.

Bevæger du dig op ad trappen til første sal, finder du lidt street food.  2 containere.  De har også en flaskebar, samt et eget brygglab, hvor du kan brygge dit eget bryg.  Det rustikke forfølger dig gennem det hele, og også ud på toiletterne.

Når du har 35 haner og over 250 flaskeøl, burde du finde noget som passer for dig. På fad har de flere fra Amager Bryghus, men hovedparten er fra Ringnes/Carlsberg universet.  Men de bedste af de.  Fandt nogle jeg ikke havde set før.

Brygg får 5 ømfer

 

%

Originalt

%

Øludvalg

  • Hyggestemning 85% 85%
  • Personale og service 90% 90%

%

Velsmagende

Se vores guide ølbarer her

Se også vor søsterblog Gulegardiner og Klassikere som anmelder værtshuse