Kan man få de perfekte pommes frites om man ikke har en friture? Skal man ikke have de i gryden to gange for at de skal blive perfekte? Nej! Lad de ligge i blød i øl i nogle timer, og bag de i ovnen? De bliver møre i midten og sprøde, smagfulde på udsiden. De får også en flottere, mere levende farve end om du tager de i en friture.
Øllet giver ikke så meget smag, men hjælper at trække stivelsen ud af kartoflerne, som gør at de bliver mørere.
Det er de bedste fritter vi har lavet derhjemme, og det bliver ikke sidste gang!
Ølfritter
Ingredienser
- 3-4 stk bagekartofler
- 0,33 l pale ale
- 1 spsk groft salt
- vand
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 60 ml Olivenolie
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk Sukker
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- Skær kartoflerne ud i pinder på ca 1 x 1 cm
- Læg kartoflerne i en stor skål. Tilsæt en spsk med salt, og hæld øllet over. Er kartoflerne ikke helt dækket, fyld op med vand til de er det. Rør lidt rundt så saltet bliver fordelt. Dæk til og sæt de i køleskabet 3-8 timer. Mine lå i 4,5 timer.
- Tænd ovnen til 220 grader. (200 ved varmluft)
- Skyl og tør af kartoflerne. I en skål blander du olie og krydderier. Vend kartoflerne i olien. Pas på at alle bliver dækket. Læg de i et lag på et bagepapir i en bredepande.
- Bag i ovn i 40-60 minutter (baseret på tykkelse) i toppen af ovnen. Vend halvvejs. De skal have en god farve og være sprøde
- Server!
Seneste kommentarer