Når man skal bygge en burger, er ketchup vigtigt. Til vor ølburger laver vi en spicy porter ølketchup. Vi laver den fra grunden af med saftige tomater. Vi bruger en maltrig og smagsrig øl til at komplementere den rige smag af de andre ingredienser. Den kan bruges til burger, pølser, grillmad og som pizzasauce.
Velbekomme!
Porter Ølketchup
Ingredienser
- 500 g tomater
- 2 stk charlotteløg
- 2 fed hvidløg
- 5 spsk eplecidereddike
- 300 g hakkede tomater fra dåse
- 3 spsk brunt farin el 1/2 dl maltekstrakt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk Cayennepeber
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 dl Porter
Sådan gør du
- Samle ingredienserne
- Hak tomater, løg og hvidløg groft. Hæld blandingen i en olieret pande/gryde og dæk med aluminiumsfolie. Sæt i en forvarmet ovn på 170 grader. Bag i 30 minutter, fjern folien og bag i 30 minutter mere
- Tag blandingen ud af ovnen. Hæld over i en gryde om du ikke allerede bruger en
- Tilsæt brunt farin, æblecidereddike, tomater fra dåse, krydderierne og 3/4 dele af øllet.
- Brug en stavblender for at lave en jævn masse. Tilsæt det sidste øl så du får den ønskede tykkelse på din ølketchup.
- Afkøl din ketchup, hæld den i en lufttæt beholder. Den har ca 2 ugers varighed i køleskabet
- Brug den til Burger, pølser, grillmad eller som pizzasauce
Noter
Inspireret af den norske øl og matboka
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer