Ristede løg er godt. Kan ølristede løg blive endnu bedre? Svaret er ja! Øllet giver en dybde til smagen. Jeg brugte en ale – Moonshine fra Midtfyns Bryghus.

Her koger vi op løg, og lader de blive bløde i den varme lage. Vær tålmodig!

Jeg har brugt den til at bygge min hakkebøf i ølsovs, men den kan bruges på alt du bruger ristede løg til.

Ølristede løg

5 fra 3 stemmer
Ret Tilbehør
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 3-4 stk Løg skåret i skiver
  • 1 l øl brugte Moonshine fra Midtfyns Bryghus
  • 1 spsk salt
  • 150 g Hvedemel
  • olje til frituring

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skær løg i skiver på 0,5-1 cm Del ringene fra hinanden
  • Kog op øl og salt. Når det koger slukker du for blusset og lad løgene stå i minimum en time. For at blive bløde stod mine 1 t 20 min. Du kan evt lade blusset stå på 2, for at det skal hurtigere.
  • Varm olien til 160 grader
  • Sigt øllet fra og vend de bløde løg i hvedemel.
  • Fritér løgene i olien indtil de er gyldne og sprøde
  • Server!
Keyword Madretter med øl, Tilbehør
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var