Penne i Øltomatsovs

Kan man bruge øl i pastaretter?  De fleste siger nej, det er da kun vin!  Her er svaret som modbeviser denne påstand.  Denne ret har en fantastisk dejlig, frisk og cremet smag.

Den er også utrolig nem og hurtig at forberede.  Det tager kun 5 minutter.  Den er også uden kød, og det kan være svært for en kødelsker, men den var god uden. Vi vil lave den igen, og da vil vi også prøve med lidt hakket kød, eller italienske pølser i.

Prøv den!

Penne i øltomatsovs

En god pastaret med øl og uden kød
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 115 g flødeost
  • 115 g creme fraiche
  • 0,35 l hvedeøl
  • 0,25 l vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret oregano
  • 250 g revet mozeralla
  • 50 g revet parmesan
  • 350 g penne eller tørret pasta

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 190 grader og samle sammend dine ingredienser
    Øl, Mad og Folk
  • Jeg brugte en blender hvor jeg tilsatte tomater, tomatpuré, flødeost, creme fraiche, øl, vand, salt, og vand og blend lidt
    Øl, Mad og Folk
  • Øl, Mad og Folk
  • Tag en ildfast form og tilsæt den tørrede pasta (den vil koges i fadet). Hæld den blendede øltomatsovsen over pastaen.
    Øl, Mad og Folk
  • Strø parmesanost og resten af mozeralla over toppen.
    Øl, Mad og Folk
  • Dæk med alufolie og sæt i ovnen. Den bages i 50-60 minutter eller indtil osten er boblende og pastaen er ”al dente”.
    Øl,Mad og Folk
  • Server
    Øl,Mad og Folk

Noter

Inspireret af thebeeroness.com
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var