Shawarma er en dejlig ret, vi ofte laver derhjemme. Den hjemmelavede er altid bedre end den købte – også den vegetariske.  Når du bruger de rette krydderier, får du en fantastisk smag!

Østershatte giver den en rigtig konsistens og smager fantastisk. Brug det tilbehør, du bedst kan lide – men Ølhummusen skal med!

Den er enkel og nem at lave, og det går ret hurtigt!

Velbekomme!

 

Vegetar Shawarma

Dejlig smagfuld vegetar shawarma
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
30 min
Samlet tid 50 min
Ret Hovedret
Køkken vegetar
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 250 g østershatte evt shiitake
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 3 stk nelliker knust
  • 2 tsk korianderfrø knust
  • 100 ml porter
  • olie til stegning
  • pitabrød
  • tzatziki
  • ølhummus se link over

Sådan gør du
 

  • I en skål blandes alle krydderier og øl. Skær svampene i passende stykker og læg dem i blandingen i 30 minutter.
  • Varm olie på en pande. Steg de marinerede svampe i olien til de er gyldne. Steg dem ikke for hårdt og længe - de skal fortsat have en god konsistens.
  • Varm durum- eller pitabrødet.
  • Fyld brødet med salat, chilisauce og svampene.
  • Server med dit favorittilbehør eller eksempelvis tzatziki, syltede chilier, ølhummus og løg.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var