Nu går det mod den største højtid i året, og da kan det være godt at vide at man kan drikke sin øl med glæde og daglige lyst, da det er godt for dit helbred.  Som alt andet sundt er det selvfølgelig vigtigt at tage det med måde, og ikke overdrive, da det kan have den modsatte virkning. Mange af disse gode helbredseffekter er generelt for alkohol, men nogle er specifikke for øl.  Det viser sig også at øl er specielt godt for kvinders helbred. Under vor infographic er det mere udførlig information om hvert punkt.  Her er de 15 grunde:

ømf.dk infographic

 

1. Øl reducerer risiko for at dø af hjertekarsygdom med 42%
Forskere fra Harvard har fulgt 1.818 mænd der har haft hjerteanfald inden for de sidste 20 år.  Resultaterne viste at de som drak 1 til 2 øl om dagen fik reduceret risikoen for at dø af en hjertekarsygdom med hele 42 pct.  Øger man mængden, forsvinder effekten.

”Den største virkning har man ved moderate mængder af alkoholindtag, siger Jennifer K. Pai, som er assisterende medicinsk professor ved Brigham and Woman’s Hospital og The Harvard School of Public Health.”

Man finder måske årsagen i en græsk studie som viser at ingredienserne i øl har gunstig effekt på hjertehelsen.  Hvis man sammenligner med vodka og drikker uden alkohol, kan øl styrke blodtilførslen til hjertet med op til 50%. De har ikke kunnet isolere hvilke ingredienser 100% endnu, men øl skiller sig fra vin ved at de har hjertevenlige flavonoider.

2. Øl Reducerer risiko for Diabetes 2 med 25%
Harvard gjorde i 2011 en studie på 38.000 middelaldrene mænd som viste at om de drak 2 øl om dagen, reducerede risikoen for Diabetes Type 2 med 25% – som igen reducerer risikoen for hjerteanfald.

3. Øl reducerer blodtrykket
I en studie fra Harvard hvor med 70.000 kvinder, fra 2008, viser at kvinder som drak øl havde lavere blodtryk end de som drak vin eller spiritus.

4. Reducerer gigtrisiko med 52% hos kvinder
Drikker en kvinde tre store glas øl om ugen falder risikoen for at udvikle leddegigt med hele 52 procent. Dette viser en svensk undersøgelse publiceret i British Medical Journal. Undersøgelsen viser, at kvinder, der drikker mere end tre øl om ugen i mere end 10 år har halvt så stor risiko for at udvikle sygdommen sammenlignet med kvinder der slet ikke drikker.

5. Øl kan styrke knogler på unge mænd og kvinder
Øl kan styrke skellettet, da mineralet silicium som er vigtigt for at binde kalcium til knoglerne.  Et glas vin indeholder cirka 1 milligram, hvor en pilsner indeholder cirka 7 gram.  Det svarer til 22 procent af det daglige behov.  En undersøgelse fra Tufts University understøtter dette.

6. Øl forbedrer kolesteroltallet
En undersøgelse fra Wageningen Universitet af ældre hjertekarpatienter i 2008 viser at mænds HDL-kolesterol blev forbedret af et moderat ølforbrug.

I gamle dage drak Nonner store mænger øl, modsat i dag.  En undersøgelse fra Spanien af 29 nonner over 58 år viser at de skal til at drikke mere øl igen. Disse 29 nonner fik en halvliter hver dag i 45 dage, og fik en forbedring af kolesterol tal.  Det var en markant sænkning af det dårlige LDL- kolesterol

7. Øl reducerer risiko for nyresten med 41%
I en finsk undersøgelse af 27.000 mandlige rygere i 1998, viste at øl reducerer risiko for nyresten med 41%

8. Øl reducerer risiko for galdesten
Når vi er i den lidt stenede verden, kan vi referere til en undersøgelse fra Harvard at det er nedsat risiko for galdesten om man drikker alkohol dagligt.  Des mere alkohol, des bedre og weekenddruk hjælper ikke.

9. Øl reducerer risiko for cancer
Hvis man ligger kød i en marinade af øl kan man fjerne næsten 70% af de kræftfremkaldende stoffer fra kødet viser en portugisisk undersøgelse.

Hvis man vil drikke øl, får man masser af nyttige antioxidanter.  Xanthohumol er en antioxidant, som findes i humle, hæmmer kræftenzymer

10. Øl kan reducere betændelser.
Igen er det humle og de specielle antioxidanter som hjælper os

11. Øl reducerer risikoen for Alzheimers med 23%
I forskellige studier fra Harvard og Layola Universiteter viser at moderat forbrug af alkohol kan reducere risikoen for Alzheimers med 23%

I en anden undersøgelse fra 2005 af 11.000 ældre kvinder som fik en øl om dagen, havde en bedre hjernefunktion en de som ikke og øllen. Igen reducerede de risikoen med 20%

12. Øl forhindrer slagtilfælde
Flere undersøgelser har vist at en-to genstande dagligt kan forebygge risikoen for slagtilfælde. Det står faktisk som et råd på Harvards hjemmeside. Grunden til det hjælper,er moderate mængder øger det gode kolesterol

13. Øl reducerer hedeture hos kvinder.
Humlen i øllet kan reducere plager i overgangsalderen for kvinder.  Det er humlen som igen viser sig fra den gode side

14. Øl øger kreativiteten.
Øl gør dig ikke klogere, det er bar noget du tror, men det kan øge din kreativitet.  Tidsskriftet Consciousness and Cognition har gjort en undersøgelse som viser at mænd med en promille på 0,75 har løst en multitasking opgave et par sekunder hurtigere en de kollegaer som var ædru.

15. Øl er godt for dit udseende.
Nej, det er ikke ølbrillerne jeg taler om.  Vi har tidligere skrevet om hvordan man kan bruge øl til ansigtsmaske og som balsam i håret.  Igen er det malten og humlen som hjælper dig, men du kan også hjælpe som en moderat solfaktor, da den har antioxidanten ferulasyre som absorberes nemt via øl.  Udover dette har øl mange vitaminer som er gode for dig og dit udseende.
Så nyd den kommende højtid med din daglige øl med glæde.  Den er sund!