Vil du imponere med en farverig, frugtig og smagfuld dessert? Hvad med en pære, pocheret i hindbærøl og druknet i hindbærsovs? Høres det ikke godt ud?
Det er rigtig godt! Det er ølversionen af den populære rødvinspocherede pærer, bare bedre og mere farverig.
Meningerne om frugtøl er delte, nogle elsker de, og andre er ikke så imponeret, mildt sagt. Jeg synes de smager udmærket når man er frugtøllets hjemland, Belgien.
De fungerer fantastisk i denne ret! Du pocherer de i øllet til pærene er godt møre.
Vi drak en IPA til, men en frugtøl passer også udmærket. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Pocherede pærer i Lambic Framboise
Ingredienser
- 4 stk pærer
- 120 ml Lambic Framboise
- 50 g sukker
- 250 g hindbær friske eller optøede frosne
Sådan gør du
- Varm ovnen til 180 grader
- Skræl pærene, men lad stilken være igen
- Arranger pærene i en lille gryde. Bland framboise og sukker, og hæld over pærene.
- Sæt låg på, og lad de bage i ovnen til de er møre og kan stikkes med gaffel. 45-60 minutter
- I en si presser du hindbærene gennem, Du får en tyk sirup - kast frøene i sien
- Hæld af væsken fra pærene.
- Hæld over hindbærsirup. Sæt låg på og sæt de i køleskabet i 12 timer. Vend pærene en 3-4 gange i løbet af de 12 timer. Da dækker hindbærene jævnt
- Server på en dessert tallerken. Sæt pærene oprejst og hæld hindbærsirup over hver enkelt
Seneste kommentarer