Tidligere i ugen fandt jeg krydderblandingen Ras-el-hanout fra Nordafrika. Jeg brugte den i den ristede kålrabi- og gulerodsuppe. Det kan vel bruges i andre retter også? Hvad med en torskeret med masse grøntsager? Jeg gik igang og det blev denne ret. En blanding af gode nordiske ingredienser og det nordafrikanske.
Når det toppes med en IPA vinaigrette, samt tranebær, mynte og yoghurt bliver det bare fantastisk.
Et tip når du skal lave torsk: I et fad fordeler du fiskestykkerne. Strø lidt salt på, og hæld citronsaft og snaps over. Brug rigelig med snaps! Lad det marinere i 15-30 minutter. Saltet og snapsen gør at fisken forbliver fast, og gør underværker for smagen.
Stegetiden på torsk varierer med tykkelsen. Tynde fileter skal bara have 10-15 minutter. Mine loins var så tykke at de skulle have 25 minutter. De er færdige når de begynder at flage.
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Ras el hanout torsk og IPA vinaigrette
Ingredienser
- 800 g torskeloins
- 1 stk blomkål stort hovede, delt i buketter med de grønne deler!
- 1 stk rødløg skåret i tynde skiver
- 400 g kikærter 1 ds
- 1 stk gulerod (valgfrit) skåret i 5 cm korte strimler
- 2 tsk olivenolie
- 2 spsk ras el hanout
- salt og peber
Anretning
- 1 håndfuld tranebær
- mynte
- yoghurt
IPA Citrus Vinaigrette
- 1 stk citron økologisk skallet
- 60 ml citronsaft
- 7-8 dråber tabasco sauce
- 2 fed hvidløg finhakket
- 60 ml ipa
- 150 ml olivenolie
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk sennepspulver
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk paprika
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200C eller varmluft 180C
- VALGFRIT: I et fad fordeler du fiskestykkerne. Strø lidt salt på, og hæld citronsaft og snaps over. Brug rigelig med snaps! Lad det marinere i 15-30 minutter. Saltet og snapsen gør at fisken forbliver fast, og gør underværker for smagen.
- I et stort ildfast fad eller bradepande hælder du blomkålsbuketterne, gulerødder, løg og kikærter Det skal være stort nok til at lægge grøntsager og fisk i et lag. Mix grøntsagerne med olivenolie, ras el hanout og salt godt. Lad de bage i ovnen i 10 minutter
- Læg torsken sammen med grøntsager og hældt lidt ekstra ras-el-hanout og salt på fisken. Lad den bage videre 15-25 til torsken er færdig så den flager. Hvor lang tid den skal have afhænger af tykkelsen på torsken.
- Mix vinaigretten
- Når fisken og og blomkålen er færdig, hælder du dressing over, strør tranebær, hakket mynte og server med yoghurt ved siden.
Seneste kommentarer