Kålrabi er nordens appelsin og smager fantastisk. Jeg havde lidt liggende og det var koldt udenfor – så hvorfor ikke en varmende suppe? Sammen med gulerødder og det nordafrikanske krydderblandinge “ras el hanout” blev det en rigtig dejlig og nem suppe.
Det bedste er at bruge en grøntsags ølfond som er lavet fra bunden af, men har du ikke det – så brug buillion. Jeg bruger 50/50 ,med vand og øl og dobbel dose buillion. I denne brugte jeg den sponserede smagfulde Rough Snuff II fra Midtfyns Bryghus. Du kan også bruge andre belgiske ale.
Jeg havde aldrig prøvet denne krydderblanding før, men det gav en god smag, og skal prøves i andre retter! 100%
Hvad gør du med rødderne på porrer – skærer de ud og kaster de? Det gjorde jeg også. Nu vasker jeg, vakuumerer og sparer de. De kan steges i olie – med eller uden tempura. Det er flot og godt som topping på supper eller i salater.
Til suppen drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over gode øl til maden.
Rough Snuff II fra Midtfyns Bryghus
Det lille bryggeri Abbey Ale
Blå Chimpanse fra Bryggeriet Skands
Ristet kålrabi- og gulerodssuppe
Ingredienser
Sådan gør du
Noter
En dejlig vintersuppe! Spændende med friterede porrerødder