Jeg elsker røget fisk, og jeg elsker tacos. Måske man skulle kombinere det til nogle fisketacos. Da jeg aldrig har røget Torsk før og jeg kom over nogle flotte torskeloins var det et nemt valg at lave røgede torsketacos.
En ny verden inden for grill og BBQ har åbnet sig efter jeg har fået min Traeger pillegrill. Den egner sig godt til både rygning ved lave temperaturer, samt retter som skal laves på højere temperaturer uden røg. Bare så synd jeg ikke kan bruge den i min lejlighed i byen! Men det er dejligt at tage på ødegård i Sverige og lave nogle weekender i BBQens tegn.
Torsken egner sig godt til rygning og den får en dejlig subtil smag af røg, og en flot farve på ydersiden. Jeg valgte mangosalsa, de hustruen synes den er fantastisk god, og den passer godt til den røgede fisk. Den er frisk og godt. Når det står salsa, er det ikke den røde Santamaria du får i butikken, men en masse dejlige, nylig kuttete frugter og grøntsager.
Ryg torsken, næste gang! Velbekomme!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Røgede Torsketacos med Mangosalsa
Equipment
- Skål til lage
Ingredienser
Torsk
- 500 g Torsk
- 0,5 l Lys Ale Sunshine fra Midtfynsbryghus
- 0,5 l vand
- 75 g salt
Mangosalsa
- 1 stk mango stor i tern
- 0,5 stk løg
- håndfuld koriander finhakket
- 1 stk rød peber hakket
- 1 stk jalapeno hakket
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 tsk salt
Servering
- tortillas
- hot sauce
Sådan gør du
- Skær torsken i mundrette bidder. Læg den i lage i 30 minutter.
- Tænd for grillen til 105 grader. Ryg i 45-60 minutter til en interntemperatur på 63 grader.
- I en mellemstor skål blander du mango, løg, rød peber, jalapeno,koriander, citronsaft og salt
- Server på små tortilla med mangosalsa, lidt sauce.
- Yummi!
Seneste kommentarer