Jeg elsker Pulled Pork, og er beskeden nok til at sige at jeg laver en af de bedste!  Det er tilbagemeldingen fra de som prøver den også. Se den opskriften her.  

Men kan man bruge pulled pork på andre måder?  Jeg elsker min PPP – Pulled Pork Pizza men hvad udover det?  I min research til min næste bog om grillmad, kom jeg over Carolina Gold Sauce. Denne  sennepsbaserede sauce som eksperterne mener er den bedste sauce til Pulled Pork. Det måtte prøves!  Samtidig gav det nogle ideer.  Jeg har et projekt om at lave den grillede påskefrokost.  Carolina Gold Sauce har jo påskefarven – gul.  Samtidig elsker jeg at fusionere forskellige køkkener.  Kan man fusionere denne klassiske amerikanske ret med det danske smørrebrød og servere det til påskefrokost?  Det blev spørgsmålet, og svaret er JA!

Jeg vælger at injicere min nakkefilet med en marinade, rubbe den og lad den ligge i køleskabet natten over.  Min nye grill fra Napoleon tændes, og jeg smider mit røgerør på så vi får en dejlig røg på mit svin.  Så kan den kose sig på grillen de næste timer.  Skulle gerne brugt min Traeger, men det kan man ikke byen, men min Napoleon leverer varen.

Mens nakkefileten hygger sig, går jeg igang med tilbehøret. Først saucen.  Den er nem at lave, får en dejlig farve og smager utrolig godt!  Alle BBQ sauce behøver ikke være røde!

Jeg vælger fortsat at det skal være en kålsalat, eller coleslaw med smørrebrødet.  Men vælger en rød af slagsen, det betyder at jeg bruger ketchup og hotsauce istedet for mayo. Samtidig finhakker jeg kålen mere end jeg vanligvis gør.  Det bliver en dejlig og lidt spciy kålsalat.  På toppen laver jeg nogle porrer frites og alternerer med kartoffelsticks på en anden version.

Når nakkefileten er revet, blander jeg den med en passelig mængde sauce.  Det bliver fantastisk godt!  Jeg serverede smørrebrødet til mine største kritikere; sønnike og konen og de blev meget godt modtaget.

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Pulled Pork smørrebrød med Carolina Gold Sauce

Den amerikanske klassiker fusioneret med det klassiske danske smørrebrød
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 6 timer
3 timer
Samlet tid 9 timer 30 minutter
Ret Frokostret
Køkken Amerikansk, Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 stk Nakkefilet
 • Traeger Rub
 • Æble røgechips

Injektor Marinade

 • 200 ml æblejuice
 • 60 ml æblecidereddike (4 spsk)
 • 100 ml lys ale jeg brugte Sunshine
 • 2 spsk Worcestershiresauce
 • 2 spsk ahorn sirup
 • 1 spsk smeltet smør
 • 1,5 tsk svine run

Carolina Gold Sauce

 • 120 ml æblecidereddike
 • 60 ml ale
 • 2 spsk sirup (40 g)
 • 250 g honning
 • 1 spsk ahorn sirup
 • 1 tsk tørret timian
 • 0,5 tsk hvid peber
 • 175 g gul sennep
 • 0,5 tsk havsalt
 • 1 ksnp muskat
 • 0,5 tsk chiliflager
 • 80 g løg revet

Rød og spicy kålsalat

 • 120 g ketchup
 • 2 spsk rørsukker
 • 1 spsk brunt farin
 • 1 spsk hot sauce
 • 3 sprut tabasco
 • 120 ml æblecidereddike
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 knsp Cayennepeber
 • 540 g hovedkål finhakket
 • 1 stk gulerod revet
 • salt

Servering

 • 4 skiver surdejsbrød
 • smør til stegning
 • timian til pynt

Sådan gør du
 

 • Samle ingredienser til marinade
 • Bland godt alle ingredienser til din injektion marinade.

Svinenakke

 • Med 2,5 cm mellemrum injicerer du marinaden i nakkefileten. Nogle pakker den i plastikfilm først, da det er nemmere at holde marinaden inde i nakkefileten
 • Efter du har injiceret, rubber du din nakkefilet godt ind med Rub (fjern filmen om du brugte det). Jeg brugte Traeger Pork Rub. Lad den marinere udækket i køleskab i minimum et par timer eller over natten.
 • Læg røgechips i vand
 • Tænd for din grill/smoker til 110 grader. Læg dit røgerør så det begynder at ryge
 • Læg din nakkefilet på grillen

Carolina Gold Sauce

 • Bland æblecidereddike, honning, ale, sirup, ahorn sirup, timian, hvid peber i en lille gryde.
 • Kog op under omrøring, Reducer varmen og lad den simre i 4-5 minutter
 • Tilsæt gul sennep, mix godt og lad det simre videre 1 minut
 • Fjern fra varme, og tilsæt løg og chiiliflager
 • Den kan lagres i op til 2 mnd

Rød og Spicy Kålsalat

 • Find frem alle ingredienser til kålsalat
 • I en stor skål, blander du ketchup, rørsukker, brunt farin, fermentert hot sauce, Tabasco Sauce, eddike, chiliflager og cayennepeber
 • Tilsæt den finhakkede kål og revede gulerod. Bland godt
 • Smag til med peber og salt

Servering

 • Når interntemperatur på nakkefilet kommer op på 95 grader. fjerner du din nakkefilet fra grillen
 • Brug 2 gafler eller bjørnekloer, og riv fileten fra hinanden. Nu har du pulled pork.
 • Vend ind nok sauce til at det smagsætter kødet
 • Steg dit brød i smør
 • Monter dit smørrebrød. Smør et tyndt lag med sauce på brødskiven, læg et godt lag med pulled pork på, kålsalat over, pynt med porrer frites eller kartoffelchips og syltede rødløg. Server med sauce ved siden af. Dette billede er med porrer frites
 • Her er det serveret med kartoffelchips og rødløg
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER