Betalt samarbejde med Backkyard Living og Midtfyns Bryhus

For nylig havde jeg muligheden for at prøve en ny og spændende variation af røget Camembert. Denne særlige version var parret med en særlig peber- og chilimarmelade lavet med porter, og blev toppet med friske jalapeno skiver. Det var en interessant blanding af smage og teksturer, der alle arbejdede sammen for at skabe en smagsoplevelse, der var både velkendt og nyt på samme tid.

Camembertosten blev røget i en Traeger grill, ved brug af træpiller, hvilket gav den en subtil røgsmag, der supplerede ostens naturlige cremethed. Dette var en dejlig variation fra den mere traditionelle metode at røge på cedarplanker, og gav osten en unik dybde.

Osten blev så belagt med en peber- og chilimarmelade lavet med porter. Dette var en interessant og smagfuld kombination. Marmeladen tilføjede en sød og krydret nuance, der virkelig fremhævede Camembertens naturlige rigdom, mens porteren tilføjede en unik bitter-sødme, der hjalp med at afrunde hele oplevelsen.

At toppe det hele med friske jalapeno skiver var en fin touch. De tilføjede ikke kun et ekstra spark, men også en god knasende tekstur, der fungerede som en behagelig kontrast til osten og marmeladen.

Selvom denne røgede Camembert med peber- og chilimarmelade med porter bestemt var et unikt præg på en klassisk ost, var det en ændring, der var velkommen. Det er en god påmindelse om, at det at prøve noget nyt kan være lige så velsmagende som det er spændende.

Denne opskrift er velegnet til en række forskellige lejligheder. Det kan være en del af et ostebord, fungere som en interessant forret, eller endda bare være en lækker snack at nyde på en afslappet eftermiddag.

Så hvis du er en fan af Camembert og er på udkig efter en ny måde at nyde denne klassiske ost på, er denne røgede Camembert med peber- og chilimarmelade med porter et forsøg værd. Det er en god påmindelse om, at nogle gange kan et lille twist på det velkendte være lige det, der skal til for at skabe noget virkelig mindeværdigt.

Velbekomme!

Vi drak en god stout – du kan også tage porter .  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Her er nogle bud på gode stouts/porter
Midtfyns Double X-Porter
Thisted Bryghus – Limfjordsporter
Amager Bryghus – Hr, Fredriksen

Røget Camembert

Dejlig, cremet røget camembert
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert, Forret
Køkken Europæisk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 hel Camembert
  • Olivenolie
  • 3-4 spsk Peber og chilimarmelade med øl
  • 1-2 stk jalepeno i skiver
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Forvarm din grill eller røgovn til 110 grader celsius.
  • Tør din Camembert af med et køkkenpapir for at fjerne eventuel fugt.
  • Smør toppen af osten med pebermarmelade ved hjælp af bagsiden af en ske. Hæld jalapeños ovenpå, så skiverne overlapper hinanden i et dekorativt mønster.
  • Sæt osten direkte på grillen eller i røgovnen, eventuelt på en stegeplade Røg osten i cirka 25-45 minutter, eller indtil den er blød og begynder at flyde ud af skorpen. Tiden kan variere afhængigt af din specifikke grill eller røgovn og dens temperatur, samt størrelsen på osten
  • Fjern forsigtigt osten fra grillen og lad den hvile i et par minutter før servering.½
  • Server med kiks eller brød

Noter

Opskrift 352
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var