Grillsæsonen står ffor døren og da er det vigtigt at have gode vegetariske alternativer til hele familien. Kikærter er en vigtigt del af både det Middelhavske og Vegetariske køkken. Med denne pølse bevæger vi os til Sicilien. Øen med det vakre, ofte golde landskab og mytene om oprindelsen til mafiaen. Disse er nesten så gode så Don Corleone ville sagt. “Du kan få opskriften, men da må jeg dræbe deg” 😉
Spøg til side. Dennepølse er smagfuld, fuld af krydderier og lidt spicy. Du kan spise dem til salat, eller lave en hotdog. De kan koges eller grilles.
En god bindefars, er en nødvendighed for alle pølser man laver. Denne bindefars giver en god base. Det er bare at blande krydderier ind i farsen.
Når du skal lave pølsene brugte jeg først en teknik hvor jeg rullet pølsene i bagepapir, hvor jeg så pakket de ind i staniol og plastfilm. Dette fungerede, men pølsene blev ikke særlig pene.
Så dukket en annonse for Easy Kabab op i mit facebook feed. Jeg tænkte at den kan vel også lave vegetarpølser, og det kan den udmærket. Udover dette kome en pølse silikoneform op i mit feed. Størrelsen på det som kommer ud af easy kebab passer til silikoneformen, så jeg lægger pølsene i formen. Så lægger jeg formene i vand og pocherer de i 8-10 minutter i vand på 70 grader.
Til retten drikker jeg en pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle pilsnere du kan prøve.
Høker Bajer fra Hancock
Grønjægers Pilsner fra Bryghuset Møn
Økologisk Pilsner fra Herslev Bryghus
Stærke Sicilianske Kikærtspølser
Ingredienser
- 250 g kikærter på dåse rensede
- 1,2 l pølsebindefars Se link over, eller http://xn--logfolk-p1a.dk/vegetar-poelsebindemiddel/
- 60 g grøn peberfrugt finhakket
- 2 spsk chiliflager
- 2 tsk salt
- 2 tsk sort peber
- 2 tsk knust fennikelfrø
- 1 spsk oregano finhakket
- 2 spsk ristet hvidløgspaste se opskrift under
Sådan gør du
- Lav bindefarsen - se link over eller kopier her.
- Hvidløgspasta kan købes eller laves selv. Laver du den selv, skal du sætte lidt mere tid af. Sådan gør du. Fjern den yderste skal på hvidløget. Hovedet på hvidløg skal være intakt. Skær toppene af hvilløgsfedende. Placer dem i stanniol og drys en spsk. olivenolie henover. Twist folien sammen i enderne, så den er tæt. Steg i en oven på 200 grader i 45 minutter til de er ”gaffel møre”. Lad dem dernæst køle helt ned. Fjern hvidløgsfed med en gaffel og placer i en skål. Hæld olien fra folien over i skålen med hvidløg. Mos hvidløgsfedende med gaflen til du før den ønskede konsistens.
- I en blender laver du en pure af kikærter. Du kan også bruge en kartoffelmoser. Det skal blive en pasta. (Tilsvarende hvidløgspasta over)
- I en stor bolle blander du kikærtepuré, pølsebindemiddel, grøn peberfrugt, chiliflager, oregano, salt, peber, fennikelfrø og hvidløgspasta til det er godt blandet sammen.
- Når man laver pølse, er det smart at lave en prøvedelle. I en lille stegepande på medium varme steger du hurtig lidt af pølsemiksen, så den er varm og æggene i pølsebindemiddelet bliver fast. Smag på prøven og tilpas krydderierne.
- Del farsen op i 10 boller. Kør pølserne igennem en kebabmaker, så du får jævne fine pølser. Eller: Rul en af bollerne til en pølse på ca 15 cm i bagepapirer. Herudover ruller du dem også ind i stanniol (de skal være bredere stykker). Enderne twister du rundt, så de sidder tæt omkring. Du kan eventuelt bare bruge folie, men så kan farsen sætte sig fast i folien. (I illustrationen bruger vi en Chorizo pølser)
- I en steamer, damper du pølserne til de får en kernetemperatur på 71 grader. De kan evt pocheres i vand på en temp på 77 grader (ca 10 minutter)
- Fjern pølserne fra vandet og lad dem køle helt ned. For, at de skal sætte sig helt, kan du lade dem hvile i køleskabet over natten.
- Grill de - eller steg de på panden
- Server som du vil gøre med hot dogs.
Seneste kommentarer