Efter 20 år i Danmark har jeg blevet rigtigt glad for and, og hvordan smager en god Andesylte? Her er svaret. Stout giver den et ekstra fylde og anden bliver liggende i en fantastisk smuk ølsky.
Jeg brugte en Stout fra Midtfyns Bryghus. Men du kan bruge Limfjordsporter eller andre gode. Bare brug en god stout! Vær ikke for forsigtig med stout eller cognac. Suppen skal være kraftig, for at give smag til ølskyen i sylten.
Den “andesuppe” eller fond kan spares til andre retter, eller læg husblas i og du får en andestoutsky!
Prøv den!
Til julesylten drak jeg en Brown Ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
For god ordens skyld – Midfyns Bryghus gav mig de stout jeg brugte
Julestout Andesylte
Ingredienser
- 6 stk berberi andelår ca 1 kg
- 2 l Stout jeg brugte den fra Midtfyns Bryghus
- 1 stk gulerod
- 1 stk porre
- 4-5 stilke Timian
- 1 stk Løg
- 2 stk Laurbærblade
- 4 dl andesuppe fra lårene
- 6-7 stk husblade
- 1/2 bundt hakket persille
Sådan gør du
- Læg andelårene i stout og fyld på med mere stout om det er nødvendig Tilsæt lidt salt, bring i kog. Fjern skum
- Tilsæt de urter du haver, f.eks. et stykke selleri, et løg med en nellike, laurbærblad og persillekviste. Kog for svag varme i en time.
- Tag lårene op.Fjern urterne og skum fedtet af. Kog suppen ind til en kraftig og god smag.
- Kog porre og gulerod møre i suppen og skær dem i mindre bidder.
- Mål op de 4 cl af suppen af og smag den til med cognac, salt og peber.
- Suppen skal smage kraftigt, da andesylten skal serveres kold. Opblød husblassen i koldt vand og smelt den i den lune suppe.
- Fjern skind og ben fra andelårene og pil kødet i stykker.
- Vend det med persille, hvidløg og oliven. Kom halvdelen af andekødet i en lille postej- eller bageform, læg porre og gulerod i formen og slut af med resten af andekødet.
- Hæld andesuppen over og stil formen koldt til næste dag, gerne under let tryk.
- Skær andesylten i skiver og server med syltede rødbeder og stærk sennep.
Seneste kommentarer