Hvad skal jeg lave til middag i aften, kære? Jeg havde planlagt en ret med øl i, men min hustrus forslag var lasagne. Denne nudanske favorit fra 90erne.  Har den ikke forsvundet lidt fra landskabet de sidste år?  Har selv været på low carb bølgen, og dette med ingen sukker og kulhydrater har skøvet lasagne lidt over sidelinjen.  Så hvorfor ikke sammenføje min hustrus og mit ønske i en ret, som skyder low carb udover sidelinjen?  En høj energi ret, med meget smag? Så, derfor står det lasagne på menuen.  Ønsker du at de skal være ekstra rig, så brug lidt ølsirup i mornaysovsen (bechamelsovs med ost).

oelkrydret-lasagne

Resultatet blev så godt, at denne allerede er ønsket på nyt fra hustruen.

Smager godt med en pilsner eller pale ale.

 

Ølkrydret lasagne

En dejlig smagfuldt lasagne
5 fra 2 stemmer
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 2 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Lasagnesovs

  • 500 g hakket oksekød 12-14% økologisk
  • 2 stk Løg hakkede
  • 4 stk Gulerødder groft hakket
  • 4 stilke Bladselleri groft hakket
  • 4 fed hvidløg fint hakket
  • 1 stk squash groft hakket
  • 2 tsk tørret oregano
  • 4 kviste Timian eller 2 tsk tørret
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 dl Ale
  • 4 dl vand
  • 2 kviste Rosmarin hakket

Mornaysovs

  • 50 g Smør
  • 50 g Hvedemel
  • 500 cl Sødmælk
  • 1 lille chili (valgfrit)
  • 2 tsk ølsirup (valgfrit)
  • 100 g revet mozeralla

Lasagne

  • 1 pk lasagneplader vi brugte grovkornet
  • 240 g revet mozeralla

Sådan gør du
 

  • Find frem alle ingredienser

Lasagnesovs

  • Riv grønsagerne groft
  • Svits hvidløg, rosmarin og timian i en gryde
  • Tilsæt løg og steg til de er gennemsigtige og gyldne
  • Tilsæt kødet, og brun det.
  • Tilsæt resten af ingredienserne.
  • Lad den simre i 2 timer, gerne mere. Tilsæt mere væske om den tørrer ud.

Mornaysovs

  • Smelt smørret i en gryde
  • Tilsæt mel så det smeltes sammen med smørret.
  • Når det har smeltet sammen til en klump, tilsæt mælk. Lidt af gangen, og pisk de sammen til en sovs.
  • Pisk ind ost, så den bliver tykkere.
  • Går du all -in med kulhydrater, tilsæt lidt ølsirup, sammen med chili. Dette gir en ekstra kant til saucen.

Lasagne

  • Smør en ildfast form. Start med et lag mornaysovs. Læg så skiftevis lasagnesovs og lasagneplader.
  • Slut med lasagnesovs, med toppet med mornaysovs Jeg kan god lide et god portion revet ost på toppen.
  • Lad den stege i ovn på 200 grader i 35 minutter
  • Server! Gerne med lidt salat og en god øl til
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var