Tacos med Hjemmelavet Chorizo: En Ny Vinkel på en Klassisk Favorit
Når de fleste hører ordet “chorizo,” tænker de nok på de klassiske krydrede pølser, som er et fast element i mange retter, især fra det spanske eller mexicanske køkken. Jeg har altid selv haft den forudindtagelse, at chorizo kun kunne være pølser. Men efter at have prøvet at lave chorizo med hakket kød i stedet for, har jeg opdaget, at denne metode giver en fantastisk smagsoplevelse.
Det krydrede svinekød bliver saftigt og fyldt med nuancerede smage fra røget paprika, spidskommen og en let sødme fra kanel og nelliker. Øllen, som jeg har inkorporeret i kødet, giver en dybde og fyldighed, der balancerer perfekt med de varme krydderier og tilføjer en let bitterhed, som passer smukt til resten af ingredienserne.
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Tacos med hjemmelavet Chorizo kød
Ingredienser
- 5 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. ancho chili pulver
- 1 spsk. røget paprika
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret timian
- 1/4 tsk. kanel
- 1/4 tsk. stødt koriander
- Knivspids nelliker valgfri
- Kosher salt
- 450 g hakket svinekød
- 60 cl æblecidereddike
- 60 cl mørk øl en porter eller en mørk lager vil passe godt
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Bland alle krydderier (hvidløg, chili pulver, røget paprika, spidskommen, oregano, timian, kanel, koriander, nelliker) sammen med salt og friskkværnet sort peber.
- Tilsæt hakket svinekød i en stor skål, og bland det med krydderiblandingen.
- Tilsæt æblecidereddike og mørk øl i svinekødet. Bland det grundigt sammen, så væsken fordeles jævnt i kødet.
- Lad chorizoen marinere i køleskabet i mindst 30 minutter, så smagene trænger ind i kødet.
- Når chorizoen er klar, steges den på middel varme, indtil den er gennemstegt og sprød.
- Server den i varme majs-tortillas med hakket løg, frisk koriander og limebåde.
- Øllen vil tilføje en let bitterhed og fylde til smagen, hvilket komplimenterer de krydrede ingredienser perfekt. Det mørke øl vil især fungere godt med den røgede paprika og de varme krydderier.