Nu står grillsæsonen for døren og da er det vigtigt at have gode vegetariske alternativer til hele familien. Denne chorizo er smagfuld, fuld af krydderier og lidt spicy. Du kan servere den som morgenmadspølse, eller som grillpølse, i tortillas eller som din fantasi fortæller dig.
For at lave en god pølse skal du have en god bindefars. Denne bindefars giver en god base for at lave pølser. Det er bare at blande krydderier ind i farsen.
Når du skal lave pølsene brugte jeg først en teknik hvor jeg rullet pølsene i bagepapir, hvor jeg så pakket de ind i staniol og plastfilm. Dette fungerede, men pølsene blev ikke særlig pene.
Så dukket en annonse for Easy Kabab op i mit facebook feed. Jeg tænkte at den kan vel også lave vegetarpølser, og det kan den udmærket. Udover dette kome en pølse silikoneform op i mit feed. Størrelsen på det som kommer ud af easy kebab passer til silikoneformen, så jeg lægger pølsene i formen. Så lægger jeg formene i vand og pocherer de i 8-10 minutter i vand på 70 grader.
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Vegetar Chorizopølse
Ingredienser
Pølsebindemiddel - se link i beskrivelsen over
Chorizokrydderier
- 2 spsk chipotle chilipulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt peber
- 1/2 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk tørret timian
- 1/4 tsk stødt koriander
Sådan gør du
- Lav pølsebindemiddel/farsSe http://xn--logfolk-p1a.dk/vegetar-poelsebindemiddel/
- Bland alle krydderier til Chorizo krydderierne
- Bland krydderierne ind i bindefarsen
- Lav så pølsene. Jeg startet med at rulle de i bagepapir. Men nu har jeg købt en "easy kebab" og får fantastiske pølser. (se beskrivelse over)
- Pocher de i ca 8-10 minutter i vand som er på ca 70 grader - de skal ikke over den temperatur. Før rullet jeg de ind i plast og staniol, nu bruger jeg mine silikoneforme som laver bare er en fortsættelse af "easy kebab". De bliver perfekt
- Nu kan du fryse de, eller lægge i køleskab til de skal bruges
- Grill de, eller steg de på en stegepande, til de er gennemvarme. 8-10 minutter
- Server på den måden du ønsker.
Hej Jeric. Jeg planlægger at lav e vegetarpølser selv. Men jeg tænker, jeg vil komme dem i vegetariske tarme. Har du en kommentar til det? Og hvis jeg gør det, skal jeg så drosle ned på bindemidlet eller måske helt droppe det?
Hej
Jeg ville bruge bindemidlet uanset, for ellers vil de flyde ud når du bidder de over. Bindemidlet er også meget godt til at smagsette. Jeg hr brugt dette som basis for at lave mange forskellige pølser…
Beklager det sene svar, men jeg er på ferie, med dårlig dækning 🙂
Mvh
Jan Erik
Jeg bliver lidt i tvivl … består disse pølser kun af krydderier og bindemiddel? Du skriver ikke noget sted om andre ingredienser. Er der ikke forskellige grøntsager i pølsen?
Se det andet svar 🙂
Hej
Vil bare lige høre om pølserne kommer i kontakt med pocheringsvandet eller om man kan vacuumpakke dem og putte dem i sous viden?
Mvh
Brian
Hej,
Beklager det sene svar. Du kan godt vacuumpakke de. Har man ikke silikoneformene kan man pakke ind i plastik/ bagepapir, bare det bliver tæt!
Mvh
Jan-Erik