Denne vegetariske kyllingesandwich med Buffalo sauce, blev omtalt af min hustru som en af de bedste – hvis ikke den bedste vegetarret, jeg har lavet. Vi smovset rigtig med den. Den stærke buffalo sauce spillede fantastisk med den sprødstegte “kylling”
Kyllingen er relativ enkel at lave, men tidkrævende Det er mange steg man skal igennem, og det er lidt ventetid. Belønningen er stor. Du får god smag og en tekstur, som er fantastisk. Når du først er i gang, kan du lave en stor portion, og fryse den ned. Så har du mange “kyllingefileter”klar til brug. Du kan så forberede ”kyllingen” på samme måde som du ville med den af kød.
Ølfonden kan du lave fra bunden af, men det nemme er at tage 50% porter og 50% vand og 2 bæger med grøntsagsfond. Kog op og rør sammen! Jeg brugte en god belgisk ale.
Jeg valgte at lave den friterede kylling til en sandwich. Det hender jeg ser madporno på fjernsynet. Der havde jeg akkurat set en indbydende kyllingesandwich med stærk sauce. Derfor valgte jeg at lave noget af det samme, med denne Buffalo Sauce. Resultatet var fantastisk.
Vi drak en god IPA til, men en god pilsner passer også. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Vegetarisk "kyllinge" sandwich
Ingredienser
Vegetarisk Kylling
- 400 g silketofu
- 400 g cannelini bønner med vandet
- 6 spsk olie
- 2 tsk havsalt
- 2 spsk hvid miso
- 2 tsk æblecider
- 380 g seitanmel
- 1 tsk hvidløgspulver
Lage
- 3 fed hvidløg knust
- 4 spsk hvid miso
- 120 ml hvedeøl
- 2 spsk sukker
- 500 ml ølfond se under
- 2 tsk havsalt
- 4 stk laurbærblade
Panering
- 2 stk æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk chilipulver
Hot Buffalo Sauce
- 120 g smør
- 120 ml hotsauce
- 2 spsk æblecider
- 2 spsk ale en god belgis ale
- 1 tsk sojasauce
- 1 tsk tabascosauce
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk hvidløgssalt
- salt og peber
Servering
- briocheboller
- salat
- olie til stegning
Sådan gør du
Vegetar Kylling
- Placer tofu, cannelinibønner (og vandet fra dåsen), 3 spsk olie, havsalt, miso pasta og eddike i den største skål til din blender. Du kan også bruge en køkkenmaskine. Blend på høj hastighed i mindst 1 minut. Fjern skålen, brug en dejskraber for at sikre, at der ikke sidder klumper på siderne, og blend den igen i yderligere 30 sekunder, indtil den er meget glat og cremet.
- Tilsæt seitanmel og hvidløgspulver til blandingen og blend, indtil blandingen er glat og meget elastisk. Tilsæt de resterende 3 spsk vegetabilsk olie og bland igen i mindst 30 sekunder. På dette tidspunkt skal seitandejen være meget fast - næsten som konsistensen af hårdt tyggegummi (rolig - dette er korrekt - det bliver ikke sådan, når det er kogt!).
- Del seitankyllingedej i 8 stykker, på ca. 150 g hver. Arbejd med en ad gangen, klem kanterne på seitan-stykket og træk det over og ind i midten, hvilket gør den ene side glat og den andre side foldet. Form dejen groft til en filet. Gentag med de resterende stykker.
- Læg et ark bagepapir på en ren overflade, og læg fileten ovenpå. Fold siderne på fedtpapiret over og pak det tæt sammen. VIGTIGT: det er vigtigt, at hver filet pakkes ind så tæt som muligt, ellers ekspanderer seitan og bliver svampet snarere end fast og kødfuld.
- Anbring den tæt indpakket seitan kylling "bryster" i en damper. Bambus, elektrisk eller andet. Damp i mindst 1 time. Giv fileterne et stykke tid efter en time. De skal være faste og hoppende snarere end bløde.
- Når den er dampet, skal du fjerne seitankyllingen fra damperen og lade den afkøle i mindst 20 minutter uden at pakke den ud. Mens kyllingen afkøles, forbered marinaden.
Lage
- Læg knust hvidløg, miso pasta, hvedeøl, salt, laurbærblade og sukker i en medium skål og pisk sammen, indtil der dannes en glat pasta. Sæt til side,
- Når din veganske kylling er afkølet, skal du pakke den ud og bruge hænderne til at trække hvert stykke i to (skiv ikke med en kniv, da den revne, kødfulde struktur hjælper kyllingen med at opsuge smagen).
- Placer den veganske kylling i en stor tupperware-beholder med låg eller en stor dyb bageform. Hæld miso / hvedølsølblandingen over og brug dine hænder til at gnide marinaden i den veganske kylling.
- Du kan lave ølfond, med at tage 250 ml ale og 250 ml og et bæger grøntsagsbuillon fra Knorr
- Tilsæt ølfond i en stor målekande, og tilsæt de resterende saltlageingredienser. Hæld kyllingestykkerne over, mens saltlage stadig er varmt, og brug en gaffel for at sikre, at hele kyllingen er dækket af væske. Dæk med genanvendelig wrap eller et låg, og lad saltlagen køle af til stuetemperatur på disken. Når det er afkølet, skal du placere det i køleskabet og lade det marinere i mindst 8 timer, helst 12 hvis du kan.
- Når kyllingen har marineret i mindst 8 timer, er den klar til brug.
Panering
- Lav kyllingen som beskrevet over, Husk at afsætte tiden.
- Bland æg, chili og øl til en dej.
- Dæk først fileterne med et tyndt lag med mel.
- Dyp de så i dejen.
- Steg i fritureolie til de er gyldne og sprøde.
Buffalo Sauce
- I en lille gryde smelter du smør på lav til medium varme. Rør en god en god Louisiana hot sauce i sammen med eddike, sojasauce, tabasco øl, paprika, hvidløg, salt og peber.
- Lad den køle ned, før du serverer.
Servering
- Rist briochebollerne let.
- Byg din sandwich med boller, salat, kyllingefileter, masser af sovs og toppen af bollen.
- Nyd den!
Seneste kommentarer