Betalt partnerskab med Midtfyns Bryghus.
Vi så på Masterchef, som havde et Vietnamesisk tema. Det fik jeg lyst på, sagde konen. Jeg tjekker hvad vi har i køleskabet og ser der er hakket kød, og de asiatiske sauce. Samtidig vil vi have flere retter til vores barnebarn, som er et rigtigt madøre. Hun elsker vor spaghetti bolognese og butter chicken, men måske vi kan udvide repertoiret lidt? Hun kunne jo så godt lide makaroni sidst, findes det noget vi kan samle disse ønsker om? Jeg kommer over en ret som hedder Nui Xao Bo, som er street food fra Vietnam.
Til retten drak jeg en brun beligisk ale. Se hvordan mad og øl passer sammen her.
Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Vietnamesisk stegt oksekød med nudler - Nui Xao Bo -
Ingredienser
- 450 g Makaroni
- 500 g hakket oksekød
- 8 spsk sojasauce
- olie til stegning
- 1 stk løg hakket
- 6-8 fed hvidløg presset
- 8 spsk tomatpuré
- 4 spsk østerssauce
- 240 g ærter gerne frosne
- forårsløg til pynt
- salt og peber
- 1-2 l stout - oksefond
Sådan gør du
- I en skål blander du det hakkede oksekød med 4 spsk sojasauce, og nykværnet peber. Sæt til side
- Kog dine makaroni i stout-oksefonden. Har du ikke en som er lavet fra bunden af, lav en fra essens eller andet hvor du bytter halvdelen af vandet ud med stout.Kog dine makaroni i ca 2 minutter mindre tid en det som står på pakken. Dræn dine makaroni, og bevar minimum 250 ml af pastafonden
- Varm olie en stor gryde eller wok på høj varme. Når olien er varm tilsætter du løg og det hakkede oksekød. Steg under omrøring til det ikke længer er rødt
- Tilsæt hvidløg og steg i 1 minut
- Tilsæt dine kogte makaroni, tomatpure, resten af sojasauce, østerssauce, de frosne ærter og 250 ml pastafond. Steg under omrøring til pastafonden er absorberet i retten. Smag til med salt og peber
- Server med hakket forårsløg på toppen. Velbekomme!
- Du kan også eksperimentere med at bruge koriander, revet lime og andre asiatiske krydderurter til servering