Min mor hadede “klin” på sin mad. Det gør min kone også. Det er en stort, fedt NEI. “Klin” er defineret af store mængder mayo, creme fraiche og lignende. I nogle retter er det mere “klin” en substantielle smagfulde bidder af kød, fisk eller lignende. Det var derfor meget svært at få denne ind i forslagene ind i vores sildebord. Men jeg fik lov, og tak for det! Denne blev kjempegod!
Det er få, men smagfulde ingredienser, men kombineret er det fantastisk godt. Jeg brugte spegesild som balancerer godt med Chili. Spegesilden er selvfølgelig godt øllet ud. Du kan også bruge godt gammeldags modnede sild.
Det piskede flødeskum giver retten en let og luftig konsistens. For lidt ekstra appelsin og chilismag pyntet vi med appelsinskal og hakket chili. Vi klemte også lidt af appelsinsaften ud appelsinen. Dette kan du smage til. Det blev en af favoritterne på vores sildebord
Til denne sild drak vi en IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her
Appelsin- og Chilisild
Ingredienser
- 4 stk saltsild fileter Du kan også bruge store marinerede sildefileter
- 1 stk økologisk appelsin du skal bruge det revne skal, samt lidt af saften
- 1 stk chili den røde og finhakket
- 2 spsk Sukker
- 1 spsk Ale jeg brugte juleøl
- 1 spsk Lagereddike
- 1 dl piskefløde
Sådan gør du
- Jeg bruger spegesild - da jeg synes det giver en god balance til chilien. Denne skal udølles i et døgn. Du kan bruge IPA, stout eller juleøl. Den skal udølles i 24 timer. Skift gerne øllet efter 12 timer - du kan også skifte til vand
- I en skål rører du sukkeret ud i eddiken. Når sukkeret er opløst røres øl, revet appelsinskal , lidt presset appelsinsaft og finsnittet chili i.
- Fløden piske til til skum, og det hele røres forsigtigt sammen til en jævn sauce. Silden afdryppes og skæres i passende bidder og vendes til sidst i saucen. Lad silden trække natten over så den får smag.
- Dryp og skyl silden. Skær i passende bidder og vend de ind i saice
- Lad den trække natten over. Server på rugbrød - du kan gerne drysse lidt appelsinskal og finhakket chili over.
Seneste kommentarer