Braisere i 10 timer ved 80 grader?  Altså under kogepunktet?  Er det muligt?  Jeg så en opskrift med dette.  Det må jo enten blive fantastisk godt eller mislykket.  Vi prøver!

Vi står tidlig op, og opskriften bliver tilpasset hvad vi har i køleskabet.  Med lidt arbejde i starten står faktisk retten å passer sig selv hele dagen.

Da vi bruger retten som tapas vælger vi at koge ind saucen til en glace.  Er du sindssyg den smager godt!  Svinekæberne har også blevet rigtig møre og gode.

Til retten laver vi en enkel rodmos med de rodfrugter vi har.

Det hele er himmelsk.

Til retten serveres en Porter.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Langtidsbraiserede svinekæber

5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 19 minutter
Samlet tid 1 time 9 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg svinekæber
  • 1 dl grovsalt
  • 2 stk Løg i båder
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 stk knoldselleri i store bidder
  • 1/3 stk Kålrabi i store bidder (kan også bruge 3-4 gulerødder)
  • 0,5 l Limfjordsporter
  • 4 stilke Timian
  • 1 stk Laurbærblad

Sådan gør du
 

  • Gnid svinekæber ind med det grove salt og lad de ligge i romtemperatur i 30 minutter. Tænd ovnen til 80 grader
  • Skyl og tør de godt af. Læg de i en ildfast form.
  • Læg over grønsager, løg,hvidløg og øl til det dækker
  • Læg i timian og laurbærblad og dæk med låg eller aluminiumsfolie.
  • Sæt i ovnen og lad den stå i 10! timer
  • Brug en spids kniv til at se om kødet er helt mørt.
  • Fyld på med væske om det er for lidt i formen.
  • Tag kæbene fra og si kraften. Vi tog en del af kraften og kogte den ind til en glace. Fantastisk. Smag til med evt citron, salt og peber.
  • Server med rodmos (se opskrift på lammeskank opskriften)
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var