Kålrabi er Danmarks mest undervurderede rodfrugt. I Norge og Sverige er den meget populær, men i Danmark har det været dyrefoder. Da jeg fandt kålrabi i mit lokale supermarked, måtte jeg bare købe, og wupti her er min første vegetarret! Har næsten blevet ølvegetar!

Kålrabi er smagfuld og har en række næringsstoffer- I min barndom fik jeg kålrabi med i madpakken istedet for gulerødder. Jeg finder en opskrift på DR som jeg videreudviklet. Og man kan selvfølgelig give en ekstra smag og dybde med øl i fonden. Har du ikke tid til at lave en fond fra bunden – køb en terning. Jeg erstattet 50% af vandet med en sponseret porter fra Midtfyns Bryghus, da kålrabi er ret kraftig.

Jeg er lidt spændt på resultatet da jeg er en kødmand, men er du sindsygt det smagte jo godt! Kombinationen af alle de forskellige smage kom fantastisk sammen. Godt som et alternativ!

Til retten drak jeg en god lagr øl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Kålrabibøf med løgsovs og spejlæg
Print Recipe
Dejlig smagfuld kålarbiret
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
45 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
45 min
Kålrabibøf med løgsovs og spejlæg
Print Recipe
Dejlig smagfuld kålarbiret
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
45 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 10 min
Tilberedningstid
45 min
Ingredienser
Kålrabibøf
Løgsovs
Persille-timianolie
Servering
Antal personer: personer
Instruktioner
Kålrabi
 1. Skær af de yderste skræl af kålrabien. Skyl og skær den i 4 ens tykke skiver på ca 3-3.5 cm tykkelse
 2. I en tykbundet gryde smører du bunden med et tykt lag smør. Vær opmærksom at gryden skal være stor nok til alle kålrabiskiverne kan ligge på bunden.
 3. Kålrabiskiverne lægger du fladt i bunden af gryden. De skal ha kontakt med smør og grydebund. Krydr kålrabien med røget salt og peber og fordel resten af smørret, timianstilke, hvidløgsfed og laurbærblade ovenpå.
 4. Hæld ølgrønsagsfond på så der er ca 2,5 cm fond i gryden. Kom låg på og kog op. Kog ved god varme i 20-25 min til kålrabien er mør.
 5. Fjern låget og damp al fonden væg. Når fonden er væk, begynder smørret at stege sellerien. Lad den stege i 7-8 minutter til det dufter af brunet smør og kålrabien har vået en gyldenbrun farve på undersiden
 6. Stil gryden til side og lad sellerien trække i gryden i ca. 10 min. inden den serveres.
Løgsovs
 1. Hak løgene fint og kom dem i en gryde med smør. Sautér/damp dem møre så de bliver klare uden de tager farve i ca. 6-7 min.
 2. Tilsæt dijonsennep og sautér det videre i et minut.
 3. Tilsæt ølgønsagsfonden og fløde. Ved helt svag varme koger du løgene helt møre i ca 15. min
 4. Blen løgsovsen i en blender og blend den med 20 g smør til en ensartet glat puré. Spæd evt. op med lidt mere bouillon, hvis sovsen er for tyk. Smag til med salt og peber.
Persille/timian olie
 1. Blend olien med persille, timian, citronsaft og hvidløg til ensartet glat konsistens. Smag til med salt.
Servering
 1. Skær fire tynde skiver hvedebrød (2-3 mm) - gerne daggammelt brød. Steg brødet på en pande i lidt olivenolie eller smør og lav samtidig fire spejlæg på en anden pande. Anret den stegtekålrabi ovenpå brødskiverne og kom spejlæg øverst. Fordel løgsovs og persilleolie rundt om, og put derefter tyttebær og klippet karse over retten. Servér straks.
Recipe Notes

Inspireret efter opskrift i Madmagasinet på DR

Del denne opskrift