Min hustrus Karrysild var den sild som åbnet mine øjne for hvor fantastisk sild kan være. Det var en åbenbaring. Dette har gjort at jeg har prøvet flere opskrifter på sild, og det bliver bare bedre og bedre. Det er utrolig hvor mange smager man kan få ud af havets sølv.
Min hustrus sild er en familie hemmelighed, og hun må dræbe mig om jeg fik opskriften. Derfor har jeg gået i gang med at finde alternativer – og dette er en god karrysild.
Jeg bruger lidt IPA i karrysaucen – for at få lidt friskhed ind i den – og jeg har brugt de ølmarinerede ølmodnede sild.
Den er selvfølgelig med Øl, Mad og Folks sildebord.
Til karrysilden drikker jeg en god lagerøl, Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Karrysild
Ingredienser
- 4 stk marinerede sild i lage gerne ølmarinerede modnede sild
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk pickles finhakket
- 2 tsk karry
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 1 spsk IPA - India Pale Ale
- 1 stk Løg finhakket
- 1 stk æble skåret i tern
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser. Brug de bedste du kan få
- Rør sammen mayonnaise, karry, pickles, 2 spsk af lagen og 1 spsk IPA.
- Skær sildefileterne i bider, Skræl løg og hak fint, skyl æblet og skær i små tern
- Rør sild, løg og æbletern i karrydressingen. Smag til med salt og peber. Lad de stå i køleskabet over natten.
- Server på rugbrød, med fedt, kogte æg i kvarte, og med lidt grønt.
Seneste kommentarer