Marinerede gammeldags modnede sild er ofte grundlaget for at lave en god silderet. Nå salter jeg ikke og modner sild selv, da det tager lidt for meget plads i en lille lejlighed inde i byen. Jeg køber i stedet gode spegesild som jeg så marinerer. Det bliver kæmpegodt.

Denne opskrift er en for en marineret sild du kan bruge som base for andre silderetter – som karrysild eller andre sildefavoritter på sildebordet.

Den er også god i sig selv, og kan godt være med på sildebordet.

Til silden drikker jeg en god lagerøl – se hvordan øl og mad passer sammen her.

Ølmarinerede modnede sild

Fra denne sild kan du så lave karrysild og andre sild
No ratings yet
Ret Frokostret
Køkken Dansk, Jul, Påske

Ingredienser
  

  • 4 stk spegesildfileter udøllete
  • 2 stk Laurbærblade
  • 3,5 dl Lagereddike
  • 3,5 dl Sukker
  • 0,5 dl øl
  • 15 stk sorte peberkorn
  • 5 stk hele nelliker
  • 1 stk Rødløg
  • 1 bundt dild

Sådan gør du
 

  • Spegesildfileterne skal udølles i 24 timer
  • I en gryde laver du lagen af eddige, sukker, øl, laurbærblade og nelliker. Kog op til sukkeret smelter. Lad lagen køle af før den hældes over spegesildene
  • Lad dem trække i lagen i mindst et døgn i køleskabet, gerne 2 Skræl løget, og skær det i skiver. Anret løgringene ovenpå de marinerede sild lige inden servering.
  • Skræl løg og skør i skiver. Dild og løgringer anrettes oven på de marinerede sild inden servering
Keyword Madretter med øl, Sild
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var