Marinerede gammeldags modnede sild er ofte grundlaget for at lave en god silderet. Nå salter jeg ikke og modner sild selv, da det tager lidt for meget plads i en lille lejlighed inde i byen. Jeg køber i stedet gode spegesild som jeg så marinerer. Det bliver kæmpegodt.

Denne opskrift er en for en marineret sild du kan bruge som base for andre silderetter – som karrysild eller andre sildefavoritter på sildebordet.

Den er også god i sig selv, og kan godt være med på sildebordet.

Til silden drikker jeg en god lagerøl – se hvordan øl og mad passer sammen her.

Ølmarinerede modnede sild

Fra denne sild kan du så lave karrysild og andre sild
0 fra 0 stemmer
Ret Frokostret
Køkken Dansk, Jul, Påske

Ingredienser
  

  • 4 stk spegesildfileter udøllete
  • 2 stk Laurbærblade
  • 3,5 dl Lagereddike
  • 3,5 dl Sukker
  • 0,5 dl øl
  • 15 stk sorte peberkorn
  • 5 stk hele nelliker
  • 1 stk Rødløg
  • 1 bundt dild

Sådan gør du
 

  • Spegesildfileterne skal udølles i 24 timer
  • I en gryde laver du lagen af eddige, sukker, øl, laurbærblade og nelliker. Kog op til sukkeret smelter. Lad lagen køle af før den hældes over spegesildene
  • Lad dem trække i lagen i mindst et døgn i køleskabet, gerne 2 Skræl løget, og skær det i skiver. Anret løgringene ovenpå de marinerede sild lige inden servering.
  • Skræl løg og skør i skiver. Dild og løgringer anrettes oven på de marinerede sild inden servering
Keyword Madretter med øl, Sild
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var