Sig tarteletter og du tænker dansk frokost og dansk mad på sit bedste. Det tog denne nordmand en lille stund før genialiteten af at fylde en dejlig cremet gryderet i en lille tærte gik op for mig. Nu har jeg blevet en tarteletkonvertit.
Efterhvert har spørgsmålet dukket op; kan denne fantastiske ret laves bedre? Kan øl gøre en forskel? Altså såkaldte tartØLetter? Det er efterhånden et erklæret faktum at øl gør simreretter bedre, og er ikke fyldet i tarteletter en simreret? Derfor skrider jeg til værket. Det er fonden som er fundamentet, og jeg bestemmer mig for at gå ”all in” på en ølfond. Dropper vand, og bruger bare øl. Vælger Moonshine fra Midtfyns Bryghus, som giver en god dybde og sødme til fonden. Udover dette bruger jeg et bredt udvalg af grønsager, samt kylling. Jeg lader det hele stå å simre i 4 timer.
Kyllingekødet bliver dejlig mørt og får god smag af ølfonden. Når det gælder sauce til fylde vælger jeg bade at bruge fløde og rigeligt med fond.
Hvordan blev det? Hustruen mente det var de bedste tarteletter hun havde smager siden hun fik sine mormors. Hun mente de havde en forfinet smag, og bestilte de til påskefrokosten.
Serveres med en god pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Kylling og asparges tartØLletter
Ingredienser
Kyllinge ølfond med grønsager
- 2 spsk Olivenolie
- 1 stk Løg skåret i store både
- 4 stilke Bladselleri hakket i skiver
- 4 stk Gulerødder hakket
- 1 stk porre hakket
- 4 stk persillerod hakket
- 4 stk pastinak hakket
- 4 stk kylling overlår
- 0,75 l øl Moonshine fra Midtfyns Bryghus
Sauce
- 50 g Smør
- 3-4 spsk Hvedemel
- 3-5 dl ølfond
- 1,5-2 dl fløde
- 1 ds hvide asparges brug også væden fra dåsen
- salt smag til
- Peber smag til
Sådan gør du
Kyllinge ølfond med grønsager
- Samle alle ingredienser
- I en stor gryde, varm olivenolie. Put alle grønsager i, og lad de svitse i 15-20 minutter
- Læg kylling overlår på grønsagerne og hæld øl over til det dækker kyllingerne. Lad det få et opkog. Skru ned for varmen og lad det simre for 3-4 timer.
- Løft overlårene ud. Riv de så fra benet med en gaffel
- Hæld ølfonden gennem en si. Er det overflydende olie fra stegningen, fjern den. Du kan lade fonde simre videre ind om du ønsker det
Sauce
- I en gryde smelter du 50 g smør
- Rør ind melet med piskeris, en spsk ad gangen
- Hæld i fløde og ølfond. Jeg har skrevet 3-5 dl fond. Det kommer an på hvor meget smag og tyk du vil have saucen
- Hæld asparges med lidt af væsken ind, sammen med kyllingen. Lad det få et opkog, så den melede smag forsvinder, og lad den simre et par minutter
- Hæld fyldet i de opvarmede tarteletter, drys lidt persille på toppen og server!
Seneste kommentarer