Betalt samarbejde med Backyard Living og Midtfyns Bryghus

Når man tænker på lammeskanke, er det ofte i en klassisk europæisk kontekst, hvor de langsomt braiseres i en rig tomatsauce eller måske en urtebouillon. Men hvad sker der, når man tager denne traditionelle spise og giver den et asiatisk twist? Resultatet er intet mindre end spektakulært: Røgede Asiatiske Lammeskanke. Denne ret er en sand fusion af kulturer og smagsoplevelser, der vil få dine smagsløg til at danse.

En Symfoni af Ingredienser

Uden at gå i detaljer med opskriften kan jeg sige, at denne ret er en sand hyldest til både østlige og vestlige madtraditioner. Ingredienserne spænder fra den dybe, rige smag af lammefond og hvedeøl til den salte og umami-fyldte sojasauce. Brunt farin tilføjer en sødme, der balancerer de salte og krydrede elementer, mens mørk sesamolie giver en nøddeagtig dybde.

Og lad os ikke glemme de aromatiske krydderier! Appelsinskal, stjerneanis og kanelstænger arbejder sammen for at skabe en kompleks smagsprofil, der er både eksotisk og hjemlig på samme tid.

Røgning: Den Hemmelige Ingrediens

Mens mange lammeskanke-opskrifter involverer braisering eller ovnstegning, tager denne version det et skridt videre ved at tilføje elementet af røg. Røgningen giver kødet en ekstra dimension af smag, der komplementerer de asiatiske ingredienser på en måde, der er helt unik.

Serveringsforslag

Disse røgede asiatiske lammeskanke er så alsidige, at de kan serveres med en række forskellige sider. Overvej at parre dem med en frisk asiatisk salat, dampet jasminris eller måske nogle stegte nudler. Og for dem, der virkelig ønsker at fremhæve det øst-møder-vest tema, hvorfor så ikke servere dem med en kold hvedeøl?

Afsluttende tanker

Røgede Asiatiske Lammeskanke er mere end bare en ret; det er en kulinarisk rejse, der bringer det bedste fra to verdener sammen i en harmonisk symfoni af smag. Det er en perfekt måde at bryde ud af den traditionelle lammeskanke-mold og prøve noget nyt, noget spændende, noget utroligt velsmagende.

Så næste gang du har lyst til at eksperimentere i køkkenet, hvorfor så ikke tage en chance og prøve denne fantastiske fusion? Din gane vil takke dig.

Den bliver endnu bedre med den Kinesiske BeerBBQ Sauce

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Røgede asiatiske lammeskanke

Dejlig smagfulde lammeskanke på asiatisk
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 4 timer
2 timer
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 2 stk lammeskanke
 • 250 ml øl lammefond
 • 125 ml sojasauce
 • 125 ml hvedeøl
 • 110 g brunt farin
 • 3 spsk sesamolie mørk
 • 4 stk appelsinskal 1,5 x 1,5 cm
 • 3 stk stjerne anis
 • 2 stk kanelstanger

Sådan gør du
 

 • Brug et skarpt, slankt redskab som sonden på et instant read termometer , og gennembor hver lammeskank over det hele cirka 20 gange. (Dette gør at marinaden absoberes in i skankene.) Læg skankene i en stor alubakke
 • Kom ølfond, sojasovs, hvedeøl, brun farin og sesamolie i en skål og pisk, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt appelsinskal, stjerneanis og kanelstænger. Hæld over lammet. Lad de marinere 2-3 timer
 • Indstil i mellemtiden din rygeovn eller grill, og forvarm til 110° til 125°C. Jeg brugte eg til at ryge
 • Læg lammet med dets braiseringsvæske i foliepanden, i rygeren. Røg indtil lammet er mørkebrunt og meget mørt 4 til 8 timer. Vend skankene med en tang hvert 30. minut, så de brunes jævnt. Tilsæt vand og øl efter behov (250-500 ml) for at holde væskeniveauet over 1 cm. (Prøv ikke at tilføje noget de sidste 30 minutter for ikke at fortynde saucen.) Tilsæt piller efter behov.
 • Når det er klar, vil lammet være krympet tilbage fra enden af knoglen og vil være mørt nok til at trække fra hinanden med fingrene. Den indre temperatur på et instant termometer indsat i den tykkeste del af skanken, der ikke rører knoglen, vil være 90°C.
 • Overfør lammet til et fad eller tallerkener. Skum eventuelt synligt fedt af braisevæsken og si det over skankene i form af en sauce.

Noter

Opskrift 364
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER