Stegte sild har været min favoritsild, selv om den nu får konkurrence af de ølsyltede sild. Det som er fedt med de stegte sild, er at man kan have forskellige ingredienser i silden når den steges, så man kan udvikle smagene på en spændende måde.
Ofte bruger man en stout eller mørk ale i lagen til den stegte sild. I denne har jeg brugte den lidt lysere Moonshine fra Midtfyns Bryghus. Det er jo forår i luften og den bliver lidt lysere og friskere!
Du drikker selvfølgelig en Moonshine og en snaps til.
Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Moonshine Stegte Sild
Ingredienser
- 8 stk Sildefileter
- 8 tsk sennep
- 3 stk skalotteløg
- 1 bundt dild
- 5 dl eddike
- 5 dl Ale jeg brugte Moonshine fra Midtfyns Bryggeri
- 300 g Sukker
- 1 spsk Peber
- 1 spsk rød peber
- 2 spsk salt
- 5 stk Laurbærblade
- 1 stk økologisk citron skal og saft
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Rens sildefileter, og skær af finnen om det ikke er gjort
- Finhak skalotteløg og dild
- Pensle sildefileterne med sennep på indersiden
- Drys skalotteløg og dild over sennepen og luk sildefiletene
- Steg dem ca 2-3 minutter på hver side i rapsolie på høj varme
- Bland lagen sammen og kog den i ca 5 minutter
- Tilsæt sukkeret lidt af gangen, og smag på lagen ind imellem, og stop hvis den bliver for sød. Smager lagen godt, bliver silden god!
- Læg sildene i et fad, og hæld lagen over når den har kommet ned på værelelsestemperatur.
- Lad den stå i køleskabet i mindst 2 dage, gerne 3-4.
- Serveres med rødløg i skiver og frisk dild, og groft rugbrød
- Server også med en Moonshine og en snaps
Seneste kommentarer