På tide at promovere sildesalat igen – ikke den på forsvarets uniformer – men den farverrige, velsmagende, friske salat med havets sølv. Jeg var lidt skeptisk til at starte ved – men den smager fantastisk.
Vi bruger hjemmelavede ølmodnede kryddersild, men du kan selvfølgelig bruge den du køber i butikken. Det bliver også godt. Vi brugte også citronmayonnaise, men du kan selvfølgelig bruge almindelig mayonnaise, og lidt citron til. Citron giver en god friskhed.
Vær forsigtig med med rødebedelagen. Det kan hurtig blive for tynd sauce. Saucen får i øvrigt en flot farve.
Denne er en selvfølgelig en vigtig del af sildebordet.
Til sildesalaten drikker jeg en god bock. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Sildesalat med æg
Ingredienser
- 2 stk kryddersildefilet
- 100 g syltede rødbeder
- 1 stk æble
- 1 stk syltet agurk
- 2 spsk Creme Fraice 38%
- 2 spsk citronmayonnaise
- 3/4 dl rødbedelage
- 1 spsk stærk sennep
- 2 stk hårdkogte æg
Sådan gør du
- Skær fileterne i små terninger
- Skræl æblet og det det groft
- Hak også rødbeder og agurk. Bland det med sildestykkerne
- Rør en salatsauce af creme fraiche, citronmayonnaise, rødbedelage og sennep. Smag den til med peber. Pas på med rødbedelage, så den ikke bliver for tynd.
- Hæld den over sildesalaten. Den skal trække i et par timer
- Pynt med grofthakkede æg
Seneste kommentarer