I min søgen efter at variation af Beer Can Chicken, kom jeg over en ide til en ret krydrede og sød variant. Den bliver også dejlig klistret. Kan det blive bedre? Sød, spicy, klæbrig, mør og saftig kylling?
Prøv den selv!
Til maden passer det med en pilsner eller IPA. Læs mere om hvordan øl og mad passer sammen her.
Sød og spicy kylling på dåse
Kan det blive bedre? Sød, spicy, klistret, mør og saftig kylling?
Ingredienser
- 1 stk kylling økologisk
- 2 spsk Olivenolie
- 0,33 l øl jeg brugte Frejdahl Nidhug denne gang
- 2 spsk barbequesauce jeg brugte Stubbs spicy chicken
- 1 stk rød chili hakket uden frø
- 1 bundt forårsløg hakket
- 1 håndfuld frisk koriander hakket
Rub
- 1 spsk røget paprika
- 1 tsk Cayennepeber
- 1 spsk tørret koriander
- 1 spsk tørret fennikel
- 1 tsk malt spidskommen
- 1-2 tsk Chilipulver
- 1 tsk salt
- 1 spsk Brunt sukker
Sådan gør du
- Samle ingredienser og tænd grillen
- Bland rubben sammen
- drys lidt olivenolie over kyllingen. Drys så rub over og gnid den ind
- Hæld øl og resten af rubben i beholderen til kyllingstativet. Griller du på dåse? Drik det halve, lav ekstra hul i låget og drys lidt rub over.
- Lad den grille i ca 1 time og 10 minutter
- Pensle kyllingen med barbecue sauce. Lad den grille 10-20 minutter til, til den er færdig.
- Hak chili, koriander og forårsløg.
- Del op kyllingen, chili, koriander og forårsløg over. Server!
Noter
Efter inspiration fra Jamie Oliver
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer