Helt ærligt, så vidste jeg ikke hvad brisler var, før jeg læste om at den første tartelet var lavet med netop brisler. Straks tænkte jeg, at det kunne laves om til en tartØLet.
Hvad er det, og det burde man da kunne lave til en tartØLet? Brisler er
små kirtler, der sidder i lymfesystemet på halsen af kalven. En stor delikatesse i
Frankrig.
Brisler er udsøgte, og i en stuvning med champignon og bacon smager de fantastisk!
Til disse brisler passer det godt med en god ale.
Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Tartøletter med brisler, bacon og champignon
De originale tarteletter
Ingredienser
- 300-400 g brisler
- 1 spsk citronsaft
- 200 g champignon i skiver
- 2-3 spsk Smør
- 1-2 spsk koncentreret fond
- 1 dl piskefløde
- 100 g bacon
- 0,5 l Brown Ale
- salt og pber
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Læg brislerne i en skål og vand lad dem ligge i svagt rindende vand i 10-15 minutter.
- Skyl og gnid brislerne fri for blodrester.
- I en gryde lægger du brislerne og dækker med øl. Er ikke 0,5 l nok, kan du fylde på med mere øl eller vand. Tilsæt citronsaften. Lad brislerne simre i 10 - 15 minutter under låg.
- Fjern brislerne fra gryden og rens dem for sener og hinder.
- Jeg brugte 2-3 dl fond fra simringen af brislerne, og mikset den med lidt koncentreret oksefond. 15 min er ikke nok til at lave en rigtig ølfond, derfor er den forstærket med den koncentrerede fond. Har du en færdig ølfond, så brug den.
- Steg bacon til det er brunt og læg til side.
- I gryden svitser du champignonskiverne i smørret i 4-5 minutter.
- Drys med mel og rør.
- Tilsæt ølfond og brisler og lad det simre i 3-4 minutter.
- Tilsæt fløde og lad det simre til saucen er jævnet.
- Smag til med salt og citronsaft.
- Varm tarteletskaller og hæld i stuvningen. Pynt med bacon og evt lidt persille.
- Server!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var
Seneste kommentarer