Så kommer et nyt eksperiment med fisk og skaldyr i tartØLetter.  Denne gang er det med jomfruhummerhaler. 

Skallerne giver en god fond.  Det er første gang jeg flamberer i cognac, og kontrolleret ild er altid sjovt.  Husk at slukke for emhætten!  Cognac giver også en god smag.  Hvedeøl/Weissbier går godt med skaldyr, så jeg brugte den i fonden.  Jeg brugte wheat fra Midtfyns Bryghus. Jeg lavet lidt ekstra fiskefond, hvor jeg erstattet vand med hvedeøl.  Da jeg smagte først, troede jeg havde gået for langt.  Men da den kom i hummerfonden, og simret en stund, blev det udmærket.

Det var den tartØLet i eksperimentet med mest arbejde, men hvad gør det når resultatet blev så godt?

Til tartØLetten drikker jeg en weissbier.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

TartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier dildsauce

Dejlige tartØLetter med jomfruhummer-
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 31 minutter
Ret Forret, Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g jomfruhummerhaler
  • 1 stort Løg
  • 2 tsk paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk Peberkorn
  • 4 dl weissbier/hvedøl jeg brugte wheat fra Midtfyns Bryghus
  • 1,5 l fiskefond
  • 1 bundt dild
  • 1 stk citron øko
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk Hvedemel
  • 1 bundt grønne asparges
  • forårsløg valgfrit

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Pil jomfruhummerhalerne og gem skallerne
  • Find en jerngryde eller anden tykbundet gryde frem. Varm olivenolie på høj varme. Tilset skallerne og steg de godt, mens du knuser de let med grydeskeen
  • Tilsæt den hakkede hvidløg, løg, forårsløg, peberkorn og paprika. Steg i 2-3 minutter
  • Så kommer vi til flamberingen. HUSK - at slukke for emhætten om det flamberes på komfyret! Ilden slår højt op Kom Cognacen på og flamber skallerne
  • Tilsæt øllet og lad det simre ind til det halve (Ikke kog øl på høj varme, det bliver bittert) Tilsæt fiskefonden så det dækker skallerne
  • Pluk dilden og put dildstilkene i fonden. Lad fonden simre i 30 minutter
  • Tag skallerne op fra fonden, og knus de i en blender om du har. Hvis ikke knus de så godt du kan med grydeskeen. Hæld massen tilbage i fonden og lad de simre med 15-20 minutter
  • Sluk for pladen og lad fonden trække med 20 minutter med skallerne i. Sigt fonden gennem en finmasket sigte
  • Smelt, ikke brun, smør i en gryde. Pisk ind hvedemelet så det bliver jævnt. Pisk ind hummerfonden gradvis. Kog den godt igennem. Hæld ind fløden og hakket dild
  • Skær de grønne asparges i passelige korte stykker, og kog de i 2 min. Det skal være lidt bid i de
  • Steg jomfruhummerhalerne på en varm pande i ca 30 sekunder på hver side.
  • Put en 3-4 hummerhaler i varme tarteletskal sammen med asparges.Hæld sauce over og server!
  • Nyd den!

Noter

Efter inspiration fra opskrift på Voresvilla.dk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var