Så kommer tredje eksperiment med fisk og skaldyr i tartØLetter.  Denne gang er det med jomfruhummerhaler.  Efter stemmene er talt op, er dette den som kommer på vores påskefrokostbord.  Det var jævnt, men denne vandt med et mulehår.

Skallerne giver en god fond.  Det er første gang jeg flamberer i cognac, og kontrolleret ild er altid sjovt.  Husk at slukke for emhætten!  Cognac giver også en god smag.  Weissbier går godt med skaldyr, så jeg brugte de i fonden.  Jeg lavet lidt ekstra fiskefond, hvor jeg erstattet vand med wessbier.  Da jeg smagte først, troede jeg havde gået for langt.  Men da den kom i hummerfonden, og simret en stund, blev det udmærket.

Det var den tartØLet i eksperimentet med mest arbejde, men hvad gør det når resultatet blev så godt?

Til tartØLetten drikker jeg en weissbier.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

TartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier dildsauce
Print Recipe
Dejlige tartØLetter med jomfruhummer-
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 30 minutter
Tilberedningstid
1,5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 30 minutter
Tilberedningstid
1,5 timer
TartØLetter med jomfruhummerhaler i weissbier dildsauce
Print Recipe
Dejlige tartØLetter med jomfruhummer-
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 30 minutter
Tilberedningstid
1,5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 30 minutter
Tilberedningstid
1,5 timer
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Pil jomfruhummerhalerne og gem skallerne
  3. Find en jerngryde eller anden tykbundet gryde frem. Varm olivenolie på høj varme. Tilset skallerne og steg de godt, mens du knuser de let med grydeskeen
  4. Tilsæt den hakkede hvidløg, løg, forårsløg, peberkorn og paprika. Steg i 2-3 minutter
  5. Så kommer vi til flamberingen. HUSK - at slukke for emhætten om det flamberes på komfyret! Ilden slår højt op Kom Cognacen på og flamber skallerne
  6. Tilsæt øllet og lad det simre ind til det halve (Ikke kog øl på høj varme, det bliver bittert) Tilsæt fiskefonden så det dækker skallerne
  7. Pluk dilden og put dildstilkene i fonden. Lad fonden simre i 30 minutter
  8. Tag skallerne op fra fonden, og knus de i en blender om du har. Hvis ikke knus de så godt du kan med grydeskeen. Hæld massen tilbage i fonden og lad de simre med 15-20 minutter
  9. Sluk for pladen og lad fonden trække med 20 minutter med skallerne i. Sigt fonden gennem en finmasket sigte
  10. Smelt, ikke brun, smør i en gryde. Pisk ind hvedemelet så det bliver jævnt. Pisk ind hummerfonden gradvis. Kog den godt igennem. Hæld ind fløden og hakket dild
  11. Skær de grønne asparges i passelige korte stykker, og kog de i 2 min. Det skal være lidt bid i de
  12. Steg jomfruhummerhalerne på en varm pande i ca 30 sekunder på hver side.
  13. Put en 3-4 hummerhaler i varme tarteletskal sammen med asparges.Hæld sauce over og server!
  14. Nyd den!
Recipe Notes

Efter inspiration fra opskrift på Voresvilla.dk

Del denne opskrift