Jeg kan med garanti, det findes ikke en lignende ølbar i hele verden – og jeg mener det på den gode måde. Findes det bedre? Måske, men du skal lede længe!
Det er er ikke bare å komme til Southampton Arms. Det ligger ikke tæt på nogen tube station. Vi startet ved at gå på Camden Market (man skal gøre noget for fruen også), før vi gik en 10 minutters tur til Camden Town Brewery. Efter nogle velskænkede lokale øl, tager vi så den 1,5 km lange turen gennem Kentish Town til ølbaren. London består af mange små landsbyer som er slået sammen. Det er spændende at vandre gennem de forskellige bydele.
Det var ellers med lidt frygt, sammen med store forventninger vi tog turen ud til Nord-London. I vor research læste jeg blandt andet. ” You don’t realise how perfect the Southampton Arms is until you walk into a different pub. Once you have been to this truly wholesome place, every other pub you drink in will be a disappointment in some ways.” Med så store forventninger kan men vel bare blive skuffet? Nejda!
Det malede skilt Ale – Cider – Meat hilser os velkommen på gavlen. Ind vi går, med forventningerne i top. Wow, det er ”stinn brakke” som jeg ville sagt på Norsk, altså fuldt hus. Lokalet er ikke så stort, og det er en god blanding mellem de lokale som kan lide en øl eller 5, og de som kommer længer vej for en god øl. Efter lidt søgen efter plads, forbarmer 2 lokale af det lokale grå guld sig over os. De har siddet der en god stund og skal snart hjem til skideballen, men limet på bænken er stærkt. ”Hvilken type øl kan du lide?” spørger den ene. Porter siger jeg. Han følger mig sporenstregs til baren og peger på hvilken af porterne jeg skal vælge. Det blev en ”Dare I Say” fra DEYA Brewing Company. Absolut drikbar.
Grunden til jeg kalder dette en Ølbar og ikke pub, er udvalget. De har 10 pumper med cask ale, 6 med cider og 2 haner til fadøl. Indehaveren er kendt for at finde de gode øl, og ikke mindst opbevare de rigtigt. Han opbevarer hver ølstil forskelligt, og du får den altid perfekt serveret. Bryggerierne er ofte lidt mindre og ikke så kendt. (Det var ikke mange som havde anmeldt de jeg drak på untappd). Der er en god variation som passer til enhvers gane. Her er en liste over noen bryggerier som ofte er der: Arbor, Big Smoke, Brew by Numbers, Brick Brewery, Brodies, Burning Sky, Buxton, By The Horns, Cloud Water, Dark Star, East London Brewing, First Chop, Five Points, Four Pure, Fyne, Gipsy Hill, gyle 59, Hackney Brewery, Hammerton, Hop Craft, Howling Hops, Magic Rock, Marble, Moor, One Mile End, Pressure Drop, Redemption, Red Willow, Siren, Summer Wine, The Kernel, Thornbridge, Weird Beard, Wild Beer co., Wiper and True
Selv om den åbnet først i 2009, så ser det ud som en lokal pub som har været der siden tidernes morgen. Det er skæve træbrædder i gulve, godt patineret bar, måske det behøves lidt maling her og der. Men det er hyggeligt. Vi føler os hjemme umiddelbart. At det ikke findes telefon, at man kun kan bruge kontanter, at man ikke bestille bord og at hjemmesiden er befriende enkel, er bare plus i regningen.
Du kan bestille et lille måltid. Vi prøvede pork pie, scotch egg og ikke mindst flæskestegsandwich. Det er måske helligbrøde at sige dette, men det er den bedste flæskestegsandwich vi har smagt. (og jeg har smagt mange). Kødet var perfekt og den æblemos de havde smurt på brødet gjorde det fantastisk. Priserne er også behagelige.
Stemningen var meget god og variationen af mennesker gør det bare bedre. De som har fulgt min blog om værtshuse (Gule Gardiner), ved hvordan jeg elsker pubs og værtshuse. Hvorfor er det ikke flere ølbarer som har stjålet hyggen fra pubs/Værtshuse? Det er jo den perfekte kombination!
Er du i London og kan lide god Cask Ale, så er dette et must stop! Vi kommer igen. Da kommer vi når det er pubquiz(Londons sværeste og sjoveste) eller når det er en som spiller piano. De skal vidst være legendariske.
Vi giver 6 ømf’er med glæde.
- Hjemmelavet mad 90%
- Præsentation af mad 30%
%
Øludvalg
- Hyggestemning 100%
- Portionsstørrelse 50%
- Personale og service 100%
%
Seneste kommentarer