Svenskerne er glade i sild, næsten gladere for havets sølv end det vi danskere er. En af favoritterne er skærgårdssild. Dette er den vegetariske variation af den, og dine gæster vil undre om det er virkelig sild.

Jeg har blevet glad for Aubergine til at lave “sild” med. Den får den rigtige tekstur og en fantastisk smag. Det er mange som har fået vegetarer i familien og vi prøver at servere lignende retter som de andre får. Det skaber hygge og fælleskab. Brug en god øl, gerne en belgisk bruine. Og vær ikke forsigtigt med saltet – de koger kun 5-7 minutter i lagen.

Jeg har på det seneste lavet min egen kaviar med tapiokakugler, men kom over Caviart – som er kaviar lavet af tang. Her brugte jeg en af hvert slag – og den overrasket os positivt.

Denne sild burde være en del af 3 x sild om du har det på frokostbordet.

Lad den ligge natten over og trække i dressingen – og du har en fantastisk ret.

Til retten drak jeg en god lagerøl. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Vegetar aubergine skærgårdssild

Dejlig smagfuld vegetarsild
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 41 minutter
Ret Frokostret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Aubergine

  • 1 stk aubergine

Lage

  • 1 spsk Sukker
  • 2 spsk Lagereddike
  • 3 spsk salt
  • 3,5 dl vand
  • 3,5 dl øl belgisk brun ale
  • 2 stk Laurbærblade

Dressing

  • 1/2 stk Rødløg hakket
  • 1 dl creme fraiche (3 spsk)
  • 3 dl mayonnaise (9 spsk)
  • 1 bundt dild (ca 20 g)
  • 6 tsk caviart 2 af hver eller 5 tsk fra en 😉
  • 1/2 stk citron presset
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • I en stor gryde kommer alle ingredienserne til lagen. Rør godt sammen og kog op. Lad den simre i 10 minutter
  • Hvis du vil at den skal ligne silden mest muligt skal du skrælle den - men det er ikke nødvendig for smagen. Del den i 2 på langs. Skær de så i 6 mm tykkelse, det er en perfekt tykkelse Det nemmeste er at bruge en mandolin.
  • Fisk op krydderierne og hæld auberginerne ned i lagen. Lad de koge i 5-7 minutter til de er lidt gennemsigtige. Ikke for længe så de bliver til mos.
  • Skræl og hak løg. Bland den ind med creme fraiche og mayonnaise.
  • Hak dild og bland den og Caviart/tapioca stenbidderrogn ind i sovsen. Smag til med presset citron, salt og peber
  • Bland ind aubergine og sæt i køleskab over natten
  • Server!
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var