Havets sølv – silden er uundværlig på et hvert frokostbord – om det er julefrokost, påskefrokost, pinsefrokost, herrefrokost, familiefrokost eller andre frokoster. Stegt sild har længe været min favorit, så kom jeg over en opskrift på ølmarinerede stegte sild fra det Nordjyske. Kan en god ret forbedres med lidt øl? Vi prøvede opskriften til en påskefrokost, og svaret var et rungende JA. Den blev en umiddelbar favorit og har blevet en fast ret på frokostbordet.
Det skal planlægges lidt da de skal ligge i marinade i mindst 1 døgn. Det er faktisk sjovt første gang du laver marinaden. Duften af gløgg spreder sig i rummet og den smager også af gløgg. Om du synes stjerneanis er et gennemtrængende krydderi, kan du bruge en Stout som har meget anis i sig. Det har vi gjort og det fungerer udmærket.
Prøv den på din kommende frokost – du bliver ikke skuffet.
Stegte ølmarinerede sild
Ingredienser
Sild
- 10 stk Sildefileter
- 10 tsk Fiskesennep
- Rugmel
- Salt og peber
Lage
- 50 cl Stout
- 50 cl Lagereddike
- 5 stk Peberkorn
- 300 g Sukker
- 2 stk Laurbærblade
- Rapsolie Koldpresset
- 5 stk Stjerneanis
- 1 stk Rødløg
Sådan gør du
- Find frem dine ingredienser
- Rens sildefilerne og klip rygfinnen af
- Gnid dem indvendig med salt og peber og smør indersiden med en teskefuld fiskesennep.
- Luk fiskefileterne og vend fileterne i rugmel
- Steg til de er gyldne på begge sider i rapsolie
- Kog op Stout, lagereddike, sukker, peberkorn og laurbærblade. Skær rødløgene i tynde skiver og lad de koge med 1 minut. Tag ud rødløgene og kog marinaden færdig Tilsæt stjerneanis (om du ikke har brugt anisholdig stout) og smag til
- Når den er 50 grader, hælder du den over sildene og stille på køl. Lad den trække mindst et døgn.
- Server til dine frokostgæster
Seneste kommentarer