Æblé og gris passer sammen som fod i hose,  hånd i handske, kort sagt de passer perfekt.

Æbleflæsk er en klassiker til julefrokosten, og i England har vi fået serveret flæskestegsandwich med æblemos på pub.  Det smagte helt fantastisk.  Hvorfor ikke lave en æbleflæskesteg til jul?  Det ville jeg gerne prøve at udforske.

Jeg injiserer en lage i stegen, salter sværen godt og lader den ligge i køleskabet og lader den trække natten over.

I marinaden  og i bund brugte jeg en maltrig juleøl – en Funky Santa fra Midtfyns Bryghus.

Resultatet blev enestående, hustruen mente måske den skulle tage over for æbleflæsket på familefrokosten.  Men vi beholder de, men det ble absolut bra!  Hvorfor bruger vi ikke mere æble til flæskesteg!  Gør det!

Velbekomme!

Æbleflæskesteg - Flæskesteg med bagte æbler

Et godt alternativ til æbleflæsket
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
1 day
Samlet tid 1 day 1 time 55 minutter
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, Grill
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 2 kg Flæskesteg

Injection marinade - Valgfrit!

  • 0,6 l ølfond med kylling eller svin
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk Worcestershiresauce
  • 2 spsk æblecider
  • Salt og peber

Flæskestegen

  • 2 stk Laurbærblade
  • 1 ksnp Allehånde
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl juleøl maltrig
  • 3-4 stilke Timian
  • 4 stk æbler
  • 1 dl æblejuice
  • 1 ts sukker
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 1 tsk sojasauce

Sådan gør du
 

  • Lav din marinade. Bland alle ingredienser, og lad den trekke i 15 minutter. Mix godt før du injiserer marinaden.
  • Salt sværen godt
  • Lad den hvile i køleskabet natten over.
  • Sæt grillen på indirekte varme på 200 grader
  • Læg flæskestegen i en bakke ovenpå laurbærblade og krydderier. Hæld øl og vand i bakken og steg på indirekte varme i en time
  • Tag kødet ud. Er det vand/øl tilbage. hæld det ud. Fedtet beholder du, og kan pensle sværen med den.
  • Del æble i både, og læg rundt kødet, sammen med Timian.
  • Sæt ned varmen til 175 og sæt stegen ind igen. Lad dem steg i ca 45 minutter til interntemperaturen er 65 grader
  • Når den steger, koger du ind æblejuice og sukker til det er reduceret til det halve. Hæld i æblecidereddike og sojasauce
  • De sidste 15 minutter hælder du æblesaucen over, og pensler stegen et par gange
  • Server med kartofler eller lave en æbleflæskestegsandwich!

Noter

Opskrift 297
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var