Øl og tacos er en match skabt i himmelen. Jeg mener ægte tacos, ikke ”Santa Maria hakket kød pulver tacos”. Der hvor kødet har simret over tid. Øl er det perfekte drikke til, men vidste du at øl er den perfekte ingrediens også? Den er som skabt til at mørne kødet når det simrer, samtidig som det giver det en god friskhed.
Denne uge laver vi en Chili ølkylling taco, med en frisk salsa med ananas. Den blev så god at vi allerede har planlagt næste gang vi skal have den, da med hjemmelavede tortillas. Retten passer som en lille forret, eller som hovedret. Jeg har brugt en hvedeøl, da den er meget lidt bitter.
Til retten er det usædvanlig godt med en IPA eller Bock øl.
Chili øl taco kylling
Ingredienser
- 2 spsk Olivenolie
- 1 stk Løg hakket
- 6 stk kyllingelår udbenet
- 1 tsk salt
- 2 tsk Chilipulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1/2 tsk malt spidskommen
- 1/2 tsk røget paprika
- 1/2 tsk Cayennepeber
- 0,33 l hvedeøl
- 225 g ananas hakkede
- 50 g Rødløg
- 1 stk jalapeno
- 1 håndfuld frisk koriander hakket
- 1/2 tsk rød chilisauce
- 1/2 stk lime saften fra lime
Sådan gør du
- Find frem alle ingredienser
- Hæld olivenolie i en pande og steg løgene til de begynder at blive brune
- Drys lidt salt på udbenede kyllingebryste, og læg de i panden. Steg så begge sider bliver brune.
- Drys chili pulver, løg pulver, spidskommen, og cayennepeber
- Tilsæt øl. Bring hele retten til at simre. NB - ikke koge!
- Dæk med låg, la det simre til kyllingen er gennemstegt. Ca 8-10 minutter
- Fjern kyllingen fra panden. Brug to gafler og riv kyllingen fra hinanden. Sådan som Pulled Pork.
- Læg den revne kyllingen tilbage i panden og lad den simre i yderligere 3 minutter.
- Fjern kyllingen fra panden og læg på en serveringstallerken
- I en skål tilsæt ananas, jalapenos, koriander, salt, chili sauce og limesaft, rør rundt
- Serveres i tortillas, toppet med salsa.
Seneste kommentarer